Peste 30.000 de candidaţi s-au înscris la examenul de titularizare din acest an, programat azi şi care constă într-o probă scrisă programată pe durata a patru ore. Pentru a evita răspândirea SARS-COV-2, Ministerul Educaţiei a impus aplicarea aceloraşi reguli de protecţie ca şi în cazul examenelor naţionale, informează news.ro.
Potrivit sursei citate, în 2019, 46,86 la sută din candidaţi au obţinut note peste 7, procentul fiind puţin mai mic decât în anul precedent.
Examenul de titularizare permite celor care obţin cel puţin nota 7 să obţină un contract pe durată nedeterminată în învăţământul preuniversitar. Cei care susţin examenul şi obţin cel puţin nota 5, dar sub nota 7 vor fi angajaţi pe perioadă determinată.
Anul acesta la concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar, s-au înscris 30.113 candidaţi, dintre care 2.937 de candidaţi sunt absolvenţi din promoţia curentă. Aceştia vor susţine examen la 122 de discipline
Examenul constă în probă scrisă, programată a începe la ora 9:00, în 123 de centre de concurs, iar candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de examen cel mai târziu la ora 8.15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situaţii speciale pentru candidaţii nevăzători sau cu anumite deficienţe de vedere.
Examenul de titularizare se va desfăşura "cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naţionale, privind normele de acces în spaţiile de examen în vederea protejării candidaţilor şi a personalului implicat, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2." precizează Ministerul Educaţiei.
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior, în data de 11 august.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare în perioada 12 - 14 august, menţionează ministerul de resort, potrivit news.ro.
1. sunt pesimist. nu ma tratez.
(mesaj trimis de Vali în data de 29.07.2020, 09:34)
profesor = o meserie de credinta, o meserie in care o satra de paraziti politici plasati prin inspectorate terorizeaza adevaratii lucratori din scoli si licee , o meserie TRADITIONAL SUBPLATITA, o meserie unde exista o imensitate de documente si proceduri hiper-birocratice nenecesare care ocupa timp si consuma energie doar pentru a explica necesitatea parazitilor politici de deasupra adevaratilor lucratori (incepand cu directorii si terminand cu inspectorii judeteni ...paaana la secretari de stat).
mai vreti sa fiti profesori ?
Aaaa... aproape uitasem .... profesorii (mai ales cei de generala si liceu) sunt intre 2 forte - pe de o parte satra parazitilor politici , pe de alta parte mareea de hormoni a puberilor si adolescentilor care au neaparat (in mod natural) ceva de dovedit ... si cu cine incep ?!?! Cu autoritatea proxima : parintii si .... PROFESORII :)
Deci: mai vreti sa fiti profesori ? Calul de bataie sub-platit al intregii societati, intre ciocanul unor caramizi politice si nicovala unor salbatici hormonali aflati la varsta expansiunii agresive.
p.s. Stiu, sunt pesimist, dar ... nu ma tratez :))
1.1. inca ceva (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Vali în data de 29.07.2020, 09:39)
sfat pentru puberii sau adolescentii care accidental citesc Bursa:
Respectati-va si iubiti-va profesorii.
Va asigura o rampa de lansare in viata cu sacrificii personale majore. Parintii mei au fost profesori (care au dat elevi de olimpiada pe o baza anuala, continua) - totusi eu ca si copil si adolescent am facut foamea. De asta acum sunt bancher, nu profesor. Desi sincer sa fiu mi-ar fi placut 200% sa fiu profesor.
Respectati-va si iubiti-va profesorii. Voi, copiilor , nu dati nici un letcaie , nici un ban pentru ce scoala primiti.
Mai tarziu, la job, VETI DA BANI GREI PENTRU SCOALA PRIMITA. Se numesc certificari profesionale si garanteaza accesul (prin schimbarea joburilor) la salarii mai mari cu 15-50% sau mai sus (cazuri de management).
Fiecare tanar care isi batjocoreste profesorul, il ia la misto, da il el, SA TINA MINTE CA DA IN OPORTUNITATEA UNUI VIITOR MAI BUN PENTRU SINE.
1.2. corect (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.07.2020, 13:45)
Imi place scriitura si cel mai mult imi place simtirea care razbate peste toate argumentele (corecte) ! Cu mai multa intelegere pt "nicovala" un profesor cu o astfel de simtire ar face minuni transformand nicovala,care tocmai de asta are mare nevoie.