TITUS CORLĂŢEAN: "Au existat presiuni din partea ambasadorilor Olandei şi SUA pentru numirea lui Kovesi"

Andrei Stan
Politică / 1 noiembrie 2017

Titus Corlăţean

Titus Corlăţean

Actualizare 20:15 Traian Băsescu: "Nu a îndrăznit niciodată să vină vreun ambasador, să-mi sugereze să o sprijin pe Kovesi"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat astăzi, după ce Titus Corlăţean a spus că s-au făcut presiuni de la ambasade străine pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA, şi susţine că fostul ministru minte, iar la el nu a venit niciun ambasador cu această solicitare.

"Problema lui Corlăţean în aceste afirmaţii este următoarea - la mine nu a îndrăznit niciodată să vină vreun ambasador, să-mi sugereze măcar, să sprijin un om, în acest caz pe Kovesi, sau să sprijin vreo firmă. Evident că ambasadorii se duceau la cei care-i simţeau mai slabi de îngeri. La mine nu a îndrăznit nimeni să vină cu astfel de propuneri de persoane, sau propuneri legate de firme. Eu n-am discutat niciodată cu Corlăţean despre desemnarea procurorilor. Am discutat strict cu Ponta când preluase portofoliul Justiţiei. Niciodată nu am discutat sau trimis vreun intermediar la Corlăţean. Cred că fiind unul care o gaură în creier când e vorba de Băsescu, a simţit nevoia să pronunţe şi numele meu. Concluzie: În ceea ce mă priveşte, Corlăţean minte", a precizat fostul preşedinte Traian Băsescu, potrivit Digi24.

(G.F.)

---------

Fostul ministru al Justiţiei Titus Corlăţean a declarat astăzi că în timpul mandatului său au existat presiuni din partea ambasadorilor Olandei şi SUA pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi într-o "funcţie de vârf" în sistemul judiciar.

Corlăţean a afirmat, citat de Agerpres: "Am confirmat faptul că au existat la acel moment demersuri, în sensul de presiuni, pentru ca cel care vă vorbeşte - eram ministrul Justiţiei la acel moment -, să facă o anumită nominalizare la o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public şi am beneficiat de vizita a doi sau trei ambasadori la sediul Ministerului Justiţiei. Evident că i-am primit, am stat de vorbă. Cel puţin în două cazuri (...) nu am apreciat insistenţa şi modalitatea în care s-a făcut acel lobby. Pot înţelege dorinţa partenerilor ca sistemul judiciar din România să funcţioneze, dar acesta trebuie să funcţioneze de o manieră profesionistă şi independentă, în primul rând pentru interesul nostru al românilor şi al României, nu neapărat la presiunile unor ambasadori străini. Nu am apreciat modul insistent al ambasadorului Olandei de la acel moment cu care am avut mai multe discuţii. Nu am apreciat insistenţa ambasadorului american, domnul Gittenstein de la acel moment, pentru a face o nominalizare despre care se ştie. Era vorba de nominalizarea doamnei Kovesi în funcţia de vârf şi am discutat profesional în primul rând, pentru că nu făceam politică cu domnia sa".

Fostul ministru al Justiţiei a fost audiat astăzi în Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb