Tokes, despre propunerea Rozaliei Biro ca ministru al Culturii: "Ardealul şi România merită mai mult"

A.C.
Politică / 19 iulie 2014

Europarlamentarul Laszlo Tokes critică propunerea UDMR ca Rozalia Biro să fie ministru al Culturii şi vicepremier, afirmând că aceasta denotă "neseriozitatea cu care oficialii Uniunii se raportează la alegătorii lor" şi că "atât Ardealul, cât şi România merită mai mult", transmite Mediafax.

Fondator al UDMR şi fost preşedinte de onoare al Uniunii, europarlamentarul Laszlo Tokes afirmă, într-un comunicat, că "este greşită opinia celor care credeau că odată cu demisia vicepremierului Kelemen Hunor, coroborată cu rămânerea la guvernare a UDMR-ului senatorului Verestóy Attila, Uniunea a atins cel mai jos nivel al evoluţiei sale".

"Cei care susţin asta probabil se înşală, pentru că, iată, UDMR continuă să alunece în jos: o propune oficial în funcţia de ministru al Culturii şi de vicepremier pe Biró Rozália, perdanta scaunului de viceprimar în municipiul Oradea", afirmă Tokes în documentul citat.

Lazlo Tokes, care este şi preşedintele CNMT, mai spune că propunerea Rozaliei Biro dovedeşte "neseriozitatea" UDMR, lipsa de ataşament a liderilor acestei formaţiuni faţă de maghiarii din România, dar şi indiferenţa lor faţă de soarta ţării.

"Propunerea < şefei organizaţiei de femei > a partidului într-o poziţie atât de importantă în stat denotă neseriozitatea cu care oficialii UDMR se raporteză la alegătorii lor, demonstrează cât de mult ţin la comunitatea maghiară din Transilvania, cât de mult doresc succesul României şi al locuitorilor ei. Atât Ardealul, cât şi România merită mai mult", adaugă Laszlo Tokes.

Atitudinea critică a fostului preşedinte de onoare al UDMR faţă de fostul viceprimar al municipiului Oradea, Rozalia Biro, datează de la începutul anilor 2000, când Tokes afirma că Uniunea este "un partid etno-business", care nu face decât să asigure înflorirea afacerilor propriilor lideri, "atât cu forinţi de la Guvernul Ungariei, cât şi cu lei de la Guvernul României".

Rozalia Biro este propunerea UDMR pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier, a anunţat Kelemen Hunor, joi, la finalul Consiliului Permanent al organizaţiei, el precizând că această nominalizare se va afla pe masa premierului înainte de 1 august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb