Topul politicienilor care ratează prezidenţialele!

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2014

Topul politicienilor care ratează prezidenţialele!

Candidaturile pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an se lansează şi se retrag cu o rapiditate care a reuşit să-i ameţească pe alegători. Politicieni care par "condamnaţi" să se lupte pentru fotoliul de la Cotroceni se trezesc scoşi din joc exact când totul pare bătut în cuie. Se fac şi se desfac strategii într-un ritm alert.

Înainte de Campionatul Mondial de Fotbal se fac tot felul de echipe ipotetice cu cei mai buni jucători care nu participă la turneul final din Brazilia. Lista e generoasă şi stârneşte regrete în rândul fanilor neutri. Şi în ceea ce priveşte politicienii autohtoni care nu vor participa la alegerile prezidenţiale se poate realiza un top. În mod evident există două puncte fixe pe această listă, cu voia dumneavoastră putând fi plasate chiar în fruntea ei. Ion Iliescu şi Traian Băsescu sunt cu siguranţă marii absenţi ai acestor alegeri. Chiar dacă timpul a mai trecut, capitalul de simpatie s-a mai erodat, cei doi sunt fără îndoială cei mai reprezentativi oameni politici ai ultimilor 25 de ani. Constituţia este însă suficient de clară, acum, în ceea ce priveşte numărul de mandate aşa că există certitudinea că nici Ion Iliescu şi nici Traian Băsescu nu vor fi direct implicaţi în campanie. Indirect încă mai pot ajuta un candidat sau altul cu un zâmbet sau un mesaj de susţinere.

Crin Antonescu, candidatul USL la prezidenţiale, care în urmă cu doi ani era creditat cu cele mai mari şanse să câştige alegerile se poate înscrie şi el pe această listă. După demisia din fruntea PNL şi anunţul că nu va mai candida pentru şefia liberalilor, şansele ca el să candideze pentru cea mai înaltă funcţie în stat tind către zero. În acest moment pare mai mult decât evident că liberalii mizează tare pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Cătălin Predoiu, învingător în cursa internă din PDL pentru candidatura la prezidenţiale, după un an de semi-campanie, pare să aibă aceeaşi traiectorie cu Crin Antonescu după ce partidul său este foarte aproape să se coalizeze cu PNL. Cum nici sondajele nu-l ajută foarte tare, Cătălin Predoiu se poate înscrie pe lista candidaţilor care ratează "turneul final".

Mihai Răzvan Ungureanu, candidatul Forţei Civice, a ieşit din joc după alegerile europarlamentare în care partidul său a obţinut un scor foarte mic. De altfel, chiar el a anunţat că este dispus să renunţe la candidatură, fiind partizanul unirii dreptei, alături de PDL şi PNL, şi susţine necesitatea unui candidat comun al acestei alianţe.

Fără să fi fost anunţată în mod oficial drept un posibil candidat, Elena Udrea a fost pomenită destul de des în acest context. Faptul că în PMP se discută aprins că prezenţa ei pe afişe şi în emisiuni a făcut ca scorul partidului să scadă, diminuează posibilitatea ca fostul ministru să ajungă în bătălia pentru prezidenţiale.

Chiar dacă nimic nu este hotărât în mod oficial în PSD, nu ar fi chiar imposibil ca pe ultima sută de metri chiar Victor Ponta să intre pe lista marilor absenţi. În funcţie de ultimele evoluţii de pe partea dreaptă a eşichierului politic, se poate veni cu un candidat surpriză, independentul Mircea Diaconu fiind un nume tot mai des rostit după succesul înregistrat la alegerile europarlamentare. Topul candidaţilor care nu vor participa la prezidenţiale devine tot mai consistent şi mai interesant de la o zi la alta!

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. no comment :-)

    1. Make presedinte!

      Make ar fi fost bun pentru europarlamentare.

      Nu mai are nicio sansa; cand stai "cuminte" in fotoliu si critici/te bati doar cu cine-ti convine si pe temele cere-ti plac (doar) tie, esti taxat in mod corespunzator.

      Pacat; l-as fi votat. 

      din pacate o personalitate ca si MAKE a ajuns l...l lui basescu

    Mircea Diaconu este si el un corupt care din functia de director de teatru a organizat un concurs doar pentru nevasta-sa care din acea afacere a castigat bani, adica a castigat el bani in final.

    Ponta are din pacate cele mai mari sanse de a ajunge presedinte. 

    Alti candidati mai buni nu exista fiindca nu sunt celebri, iar romani vor doar presedinti carismatici, nu buni administratori ai tarii (daca exista asa ceva).

    1. Stai sa-l vezi pe romanas, daca va/ar ajunge presedinte!

      Atunci si-ar da arama pe fata.... este destul de slab si ca actor; presedinte da scara la bloc, treaca-mearga. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb