Torţionarul Alexandru Vişinescu, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare

Ioana Dogaru
Miscellanea / 10 februarie 2016

sursa foto: YouTube

sursa foto: YouTube

Actualizare 15:04 Alexandru Vişinescu a fost luat de poliţişti de la locuinţa sa pentru a fi transportat la Penitenciarul Rahova

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii, a fost luat de poliţişti miercuri de la locuinţa sa pentru a fi transportat la Penitenciarul Rahova, transmit televiziunile de ştiri.

(I.D.)

---

Actualizare 13:30 Directorul IICCMER, Alin Mureşan, despre condamnarea lui Vişinescu: "O decizie istorică"

Directorul Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Alin Mureşan, consideră drept "foarte importantă, într-un fel istorică" decizia condamnării la 20 de ani de închisoare a fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vişinescu.

"Este destul de târziu. Nu este în niciun caz suficient. Sperăm ca acest proces să nu se transforme într-un alibi pentru sistem, ca odată ce s-a pronunţat această sentinţă definitivă nu e cazul să se continue şi cu celelalte cazuri care sunt pe rol. Sperăm să urmeze şi alte condamnări, dacă instanţele vor considera că probatoriul este just", a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Alin Mureşan.

El a remarcat că a existat şi o părere aparte în completul care a judecat miercuri.

"Decizia a fost doi la unu. Mi se pare un semn bun, pentru că discuţia s-a purtat strict pe chestiunile juridice de imprescriptibilitate şi în niciun caz de probatoriu. Deci, nu s-au pus la îndoială nicio secundă probele de la dosar, ceea ce înseamnă judecata pe fond, dacă vreţi, că Vişinescu a fost considerat vinovat de către toţi judecătorii", a spus directorul IICCMER.

Mureşan a mai declarat că "este foarte interesant ce va urma de acum înainte, pentru că, teoretic, decizia este cu executare".

"Deci, astăzi, Alexandru Vişinescu, într-un fel sau altul, ar trebui să ajungă la închisoare, fie că se va preda, fie că va fi ridicat. Nu cunosc cu exactitate procedura juridică, dar, din câte ştiu eu, are la dispoziţie 24 de ore pentru a se preda", a menţionat Mureşan.

El consideră că, în ciuda discuţiei despre "în ce măsură serveşte cuiva închiderea unui om la vârsta lui", "nu putem să ignorăm faptele pentru care a fost condamnat".

În ceea ce priveşte celelalte dosare ale foştilor torţionari comunişti, Alin Mureşan a menţionat faptul că este pe rol dosarul lui Ion Ficior, ca şi alte sesizări depuse la Procuratură.

"Din păcate, în ultima vreme, n-am mai primit niciun semn de la ei, deşi i-am întrebat, în mod oficial, care este starea acestor dosare. Lucrăm anul acesta, sper să nu intervină ceva şi că până în vară să terminăm şi ultimele 13 cazuri pe care le analizăm acum, în ceea ce priveşte abuzurile din închisori. După aceea vor urma alte cercetări", a mai precizat directorul general al IICCMER.

--------------------

Actualizare 11:33 Torţionarul Alexandru Vişinescu, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat Alexandru Vişinescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici, transmite Agerpres.

(I.D.)

-----

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, află astăzi sentinţa în dosarul în care este acuzat de crime împotriva umanităţii, transmit televiziunile de ştiri.

În primă instanţă, Alexandru Vişinescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Decizia de azi va fi definitivă.

Procurorii susţin că 12 deţinuţi politici au murit în închisoarea condusă de el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un simplu pion, restul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb