Tot mai multe tranzacţii la London Stock Exchange

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 septembrie 2005

Indicele FTSE 100 a crescut cu 14% de la începutul anului, cîştigul fiind aproape dublu faţă de cel consemnat în întreg anul precedent

London Stock Exchange Plc (LSE - Bursa de Valori din Londra), a bursă europeană după valoarea de piaţă, se aşteaptă la performanţe "excelente", în condiţiile în care a înregistrat creşteri importante în perioada aprilie-august, datorită ofertelor publice iniţiale şi a volumului sporit de tranzacţionare. Numărul total al titlurilor tranzacţionate pe această piaţă a crescut cu 31% în perioada aprilie-august 2005, la 33,4 milioane, de la 24,5 milioane în perioada similară a anului trecut. Numărul emisiunilor noi a sporit cu aproape 50%, la 272.

"Am continuat să consemnăm o evoluţie bună în toate domeniile de activitate", declară Clara Furse, director executiv al LSE, adăugînd că această dinamică face ca reprezentanţii pieţei din Londra să se aştepte la performanţe excelente în domeniul tranzacţionării.

De precizat că indicele LSE, FTSE 100, a crescut cu 14% de la începutul anului în curs, cîştigul fiind aproape dublu comparativ cu majorarea înregistrată în întreg anul precedent, respectiv 7,5%. Furse arată că cererea pentru acţiuni sprijină creşterea indicelui FTSE 100.

Volumul zilnic de tranzacţionare la SETS, platforma electronică a LSE, a crescut cu 30% în intervalul aprilie-august 2005, la 200.000 de transferuri, de la 154.000 în perioada corespunzătoare din 2004.

Amintim că bursa pan-europeană Euronext NV este interesată să preia London Stock Exchange, în vreme ce "Macquarie Bank" Ltd., cea mai mare bancă de investiţii din Australia, ia în calcul, la rîndul său, să înainteze o ofertă, în parteneriat, pentru piaţa britanică.

Deutsche Börse AG, Bursa de Valori din Frankfurt, a abandonat, în luna martie, competiţia pentru LSE, însă nu este exclus să revină cu o ofertă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb