Traficul de voce prin reţele de telefonie mobile a depăşit cu peste un miliard de minute traficul prin reţelele fixe

R.D.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 5 mai 2006

Traficul de voce prin reţele de telefonie mobilă a depăşit cu pes-te un miliard de minute traficul prin reţele fixe, potrivit datelor statistice centralizate de Autoritatea Naţională de Reglemen-tare în Comunicaţii (ANRC).

"Traficul prin reţelele de telefonie mobilă a crescut cu aproximativ 43% în perioada 2004-2005, ajungînd la 9,36 miliarde minute faţă de 8,23 miliarde minute vorbite în reţele fixe", a spus preşedintele ANRC, Dan Georgescu.

De asemenea, numărul de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă din România atingea 13,35 milioane la 31 decembrie 2005, cu peste 3,1 milioane mai mulţi decît la sfîrşitul lui 2004. Numai în a doua jumătate din 2005 telefonia mobilă a înregis-trat o creştere cu 17%.

Rata de penetrare a telefoniei mobile în România (număr de utilizatori la suta de locuitori) era de 61,76% la sfîrşitul anului trecut, faţă de 47,12% în 2004. "În următorii doi ani România va ajunge la o rată de penetrare la nivelul UE alături de o calitate foarte bună a serviciilor de telefonie mobilă", a precizat Georgescu.

În ceea ce priveşte telefonia fixă, furnizorii alternativi au reuşit să acapareze anul trecut 10% din piaţă, la 31 decembrie 2005 existînd 74 de furnizori alternativi de telefonie fixă cu 462.000 de abonaţi prin reţele proprii şi prin intermediul reţelelor de acces ale altor persoane, dintr-un total de 4,390 milioane abonaţi la telefonia fixă.

"Cînd furnizorii alternativi de telefonie fixă vor atinge 20% din piaţă, putem spune că există o concurenţă semnificativă în telefonie fixă", a precizat preşedintele ANRC.

Într-un singur semestru, iulie-decembrie 2005, cota de piaţă a furnizorilor alternativi de telefonie fixă a crescut de 2,5 ori, peste 43,41% din apelurile internaţionale fiind realizate prin reţele alternative de telefonie fixă, ceea ce a dus la scăderea preţurilor la convorbirile internaţionale.

Potrivit ANRC, pe piaţa de cablu tv s-au înregistrat 3,7 milioa-ne abonaţi la 31 decembrie 2005, cu o rată de penetrare la gospodării de 52%.

Reţele de cablu coaxial conduc în continuare detaşat, pentru această opţiune abo-nîndu-se 3,6 milioane de persoane. În creştere se află şi numărul celor care au achiziţionat servicii CATV oferite prin reţele satelit DTH, la ora actuală existînd peste 150.000 de abonaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb