Traian Băsescu a discutat cu Wolfgang Ruttenstorfer despre majorarea capitalului social al "Petrom"

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 octombrie 2010

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, ieri, la Cotroceni, pe directorul general executiv al OMV, Wolf-gang Ruttenstorfer, unul dintre subiectele discutate fiind majorarea capitalului social al Petrom.

"Preşedintele Traian Băsescu a apreciat investiţiile făcute de compa-nie în România - 1,5 miliarde euro numai în ultimul an. În cadrul discuţiilor, a fost abordat subiectul majorării capitalului social al Petrom, precum şi cel al protecţiei mediului. De asemenea, au fost discutate stadiul şi evoluţia proiectului Nabucco, ambele părţi exprimând susţinerea acestui proiect energetic european", se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Statul intenţionează să selecteze până la sfârşitul anului casa de brokeraj care va asista vânzarea pe bursa de la Bucureşti a 9,8% din acţiunile Petrom, titluri care vor fi tranzacţionate de anul viitor, a declarat, la 1 octombrie, pentru Bloomberg, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, potrivit Mediafax.

Statul, care deţine 20,6% din acţiunile Petrom, vrea să folosească, parţial sau în totalitate, fondurile obţinute prin vânzarea participaţiei de 9,8% pentru a participa într-o majorare de capital la Petrom, pregătită de acţionarul majoritar OMV, a afirmat, la începutul lunii august Adriean Videanu.

Guvernul participă la majorarea de capital pentru a nu-şi dilua mai mult participaţia şi intenţionează să rămână un acţionar important, a afirmat fostul ministru al Economiei.

Petrom vrea să atragă până la 600 de milioane de euro prin vânzarea de acţiuni, pentru a-şi asigura fonduri pentru investiţii. Vânzarea de titluri este planificată să se desfăşoare înainte de luna aprilie.

Wolfgang Ruttenstorfer, directorul general al OMV, care deţine 51% din acţiunile Petrom, a afirmat la începutul lui august că grupul aus-triac va aştepta decizia guvernului privind vânzarea unei părţi a pache-tului de 20,6%, înainte de a lua în calcul majorarea de capital de la Petrom.

În prezent, sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti 8,2% din acţiunile Petrom. Acţiunile Petrom au închis şedinţa de vineri de pe Bursa de Valori de la Bucureşti în scădere cu 1,47%, la 0,335 lei. Compania, cea mai mare din Româ-nia, are o capitalizare de 18,97 miliarde de lei.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb