Transelectrica a revenit pe profit

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2010

Transelectrica a revenit pe profit pe primele nouă luni ale anului, după pierderile raportate în primul semestru. Compania a raportat, ieri, pe Bursa de Valori Bucureşti, un profit net de 5,17 milioane lei, de aproape două ori mai mic faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut (11,4 milioane lei).

Cifra de afaceri netă a Transelectrica a fost de 1,81 miliarde lei, în creştere uşoară cu 1,1% faţă de perioada similară a anului trecut. Veniturile din exploatare au fost de 1,84 miliarde lei în primele nouă luni (aproape similare cu cele raportate la finele trimestrului III din 2009 - 1,84 miliarde lei). Cheltuielile de exploatare s-au situat la acelaşi nivel din perioada similară a lui 2009 - 1,58 miliarde lei.

Profitul operaţional EBITDA înregistrat de Transelectrica la 30 septembrie 2010 a fost de 253,9 milioane lei, mai mare cu 11,8% faţa de cel din primele trei trimestre ale anului trecut. Impozitul pe profit plătit de societate s-a ridicat la 8,9 milioane lei.

La 30 septembrie 2010, datoriile pe termen lung ale Transelectrica se situau la 1,14 miliarde lei, iar provizioanele la 3,5 milioane lei. Datoriile pe termen scurt se cifrează la 554 milioane lei.

Cantitatea de energie electrică tarifată de companie pentru serviciile prestate pe piaţa de energie electrică a fost 39.861.523 MWh, cu 3,37% mai mare faţă de cea din perioada similară a anului precedent (38.562.013 MWh). Din alocarea capacităţii de transfer de energie electrică pe liniile de interconexiune cu sistemele electroenergetice ale ţărilor vecine, Transelectrrica a înregistrat scăderi ale veniturilor pe fondul scăderii semnificative a exporturilor de energie şi pe fondul modificării procedurilor de licitare (trecerea la alocarea bilaterală coordonată cu operatorii de transport şi sistem adin ţările vecine), în conformitate cu reglementările Uniunii Europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai vedetzi ce flexibila e fabrica asta....la nici o saptamina dupa schimbarea Directorului General, ea a trecut pe profit...Adica omu' a adus si el de acasa 2-3 galeti de curent si gata s-a facut bine "vacuta"...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb