Transelectrica se pregăteşte pentru a primi în reţea noul val al regenerabilelor

F.D.
Companii / 1 iulie 2022

George Vişan, Directorul diviziei Pieţe energetice în cadrul companiei, la Energy Strategy Summit 2022

George Vişan, Directorul diviziei Pieţe energetice în cadrul companiei, la Energy Strategy Summit 2022

Operatorul naţional Transelectrica se pregăteşte pentru a primi în reţea noul val al regenerabilelor, a afirmat George Vişan, Directorul diviziei Pieţe energetice în cadrul companiei, la Energy Strategy Summit 2022, un eveniment organizat de Energynomics, potrivit unui comunicat de presă.

"Contextul este clar: penetrarea puternică a resurselor energetice regenerabile şi diminuarea drastică a resurselor clasice care asigurau o stabilitate a sistemului. Sistemul energetic european interconectat trebuie să asigure sustenabilitatea, stabilitatea şi adecvanţa. Ne putem trezi - sigur, fiecare având interese proprii - că în lipsa acestei conectivităţi am putea avea în anumite zone pur şi simplu black-out-uri sau lipsa energiei electrice. Din punct de vedere al potenţialului eolian, România este limitată la numite zone şi gândiţi-vă la ce ar fi dacă nu am fi puternic interconectaţi din punct de vedere energetic cu statele membre, toate statele europene", a spus George Vişan.

Conform sursei citate, el a explicat că nevoia de adecvanţă vine cu posibilităţi diferite de adaptare a reţelei, în funcţie de resurse.

"Am găsit soluţii: am definit nişte zone de ofertare astfel încât să se elimine congestiile. Am definit nişte regiuni de calcul al capacităţilor, care există deja din 2015, iar această strategie de trecere masivă spre regenerabile este pusă în lucru de câţiva ani. De doi-trei ani avem definite nişte regiuni de operare a sistemului energetic, iar în toată zona de la Oceanul Atlantic şi până la Marea Neagră avem regiunea Continental Europe, din care face parte şi România. Aceste regiuni vor fi coordonate de nişte centre regionale aflate la Munchen şi Bruxelles. Împreună cu domniile-voastre va trebui să construim standarde de cerinţe de sistem pentru ca această energie regenerabilă să poate fi adecvată la cerinţele de stabilitate ale sistemului energetic cuplat la nivel european", a explicat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb