Transferurile de jucători i-au îmbogăţit pe intermediari

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 8 aprilie 2019

Transferurile de jucători i-au îmbogăţit pe intermediari

Industria fotbalului produce şi cheltuieşte în continuare miliarde de euro. Cel mai "bogat" campionat din lume continuă să stea foarte bine în ceea ce priveşte sumele investite în transferurile de jucători, dar şi mai bine stau impresarii care reuşesc să intermedieze mutări (veniri-plecări) de fotbalişti în Anglia.

Cluburile din Premier League au plătit agenţilor de jucători peste 260 milioane de lire sterline (peste 300 milioane de euro), în perioada 2018-2019, în creştere cu 49 milioane de lire sterline (57 milioane de euro), faţă de anul precedent, informează BBC.

Liverpool a plătit cel mai mult agenţilor, 43 milioane de lire sterline, între 1 februarie 2018 şi 31 ianuarie 2019, la transferuri de 169 milioane de lire sterline, urmată de Chelsea, cu 27 milioane de lire sterline (la 189 milioa­ne de transferuri) şi Manchester City, cu 24 milioane de lire sterline (69 milioane). Banii achitaţi agenţilor sunt mai mulţi, în condiţiile în care sumele plătite pe transferuri au scăzut cu peste 500 de milioane de lire sterline (1,4 miliarde de lire sterline faţă de 1,9 miliarde). În Championship (liga a doua engleză), suma totală plătită impresarilor a fost de peste 50 milioane de lire sterline, cu 8 milioane de lire sterline mai mult ca în anul precedent, informează News.ro. Asociaţia suporterilor de fotbal din Anglia susţine că sumele plătite agenţilor sunt şocante şi cere mai multă transparenţă în cheltuirea banilor.

Cluburile din Premier League au efectuat în perioada de iarnă doar 17 transferui, în valoare totală de 113 milioane de lire sterline (129 milioane de euro). Suma este mult mai mică decât cea cheltuită anul trecut, în aceeaşi perioadă de transfeuri, 430 milioane de lire sterline, un record în istorie. Campionatul englez de fotbal se bucură de o audienţă uriaşă la nivel global, acest lucru se reflectă şi în sumele cu care sunt vândute drepturile de transmisie ale meciurilor. În urmă cu patru ani, drepturile TV ale primei ligi din Anglia au fost vândute pentru o sumă record: Sky Sports şi BT Sport au plătit 5,1 miliarde de lire sterline (7 miliarde de euro) pentru meciurile din prima ligă a Angliei din perioada 2016-2019. Conform contractului, Sky Sports va difuza 126 de partide pe sezon iar BT Sport 42, fiecare meci transmis costând aproximativ 10.500.000 de lire sterline. Există o sumă fixă pe care o primesc toate echipele în fiecare an, 84.400.000 lire sterline, diferenţele fiind date de numărul de meciuri transmise în direct şi de locul în clasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb