Transgaz a semnat contractele necesare realizării conductei Ungheni-Chişinău

T.S.
Companii / 26 aprilie 2019

Transgaz a semnat contractele necesare realizării conductei Ungheni-Chişinău

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA a semnat contractele de achiziţie de lucrări aferente realizării gazoductului Ungheni-Chişinău, pentru cele şapte loturi ale investiţiei, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi emis pe 2 mai, se arată într-un comunicat al Transgaz publicat, astăzi, pe site-ul instituţiei.

Transgaz derulează această investiţie prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat în anul 2018 de către Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA.

Realizarea proiectului Ungheni - Chişinău, declarat de interes naţional în Republica Moldova, presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei staţii de predare a gazelor naturale (două în Chişinău şi una în Ungheni) şi dotarea centrului de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici. Reţeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni - Chişinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iaşi - Ungheni - Chişinău.

"Transgaz acordă sprijin direct şi consistent societăţii Vestmoldtransgaz, pentru implementarea contractelor aflate în derulare şi atingerea obiectivului strategic asumat. Realizarea proiectului Ungheni-Chişinău contribuie la dezvoltarea durabilă a economiei Republicii Moldova, la modernizarea şi eficientizarea infrastructurii energetice existente, la asigurarea securităţii energetice a ţării, la crearea unei pieţe de energie transparente şi competitive, precum şi la integrarea pe piaţa energetică europeană. Transgaz dispune de resursele necesare finalizării acestei investiţii, pentru a ne putea îndeplini angajamentele asumate", a declarat Ion Sterian, directorul General al SNTGN Transgaz SA, citat în comunicat.

Administratorul Vestmoldtransgaz a semnat, în 14 ianuarie 2019, contractul de achiziţie lucrări cu ofertantul declarat câştigător, asocierea formată din Societatea ACI Cluj (România), societatea Imsat Service şi societatea Abcony Serv (România), evenimentul marcând etapa de începere a lucrărilor pentru obiectivul investiţional referitor la construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău şi implementarea unor măsuri pentru operarea, exploatarea şi întreţinerea conductei de transport gaze naturale Iaşi-Ungheni-Chişinău.

Realizarea proiectului Ungheni - Chişinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale cu o lungime de 120 km, trei staţii de predare a gazelor naturale (două în Chişinău şi una în Ungheni, localitatea Semeni) şi dotarea centrului de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici.

Reţeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni - Chişinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iaşi - Ungheni - Chişinău.

Prima parte a conductei, corespunzând interconectorului Iaşi-Ungheni, a fost pusă în funcţiune în anul 2014 şi prin ea pot fi transportate anual circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Extinderea interconectorului de la Ungheni la Chişinău este un obiectiv major pentru sectorul energetic moldovenesc, întrucât conectarea acestuia cu piaţa gazieră din România şi cu cea europeană reprezintă primul pas în vederea reducerii dependenţei energetice, prin intermediul diversificării surselor şi a rutelor de aprovizionare cu energie şi, implicit, a consolidării securităţii energetice a ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb