TRANZACŢIE DE 140 MILIOANE DE EURO Filiala din Ungaria a DIGI COMMUNICATIONS cumpără Invitel Tavközlesi Zrt.

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Telecomunicaţii / 24 iulie 2017

Filiala din Ungaria a DIGI COMMUNICATIONS cumpără Invitel Tavközlesi Zrt.

Filiala din Ungaria a DIGI COMMUNICATIONS N.V. - DIGI Tavközlesi es Szolgaltato Kft., acţionând în calitate de cumpărător - a încheiat, la finalul săptămânii trecute, un contract de vânzare-cumpărare acţiuni cu societăţile Ilford Holding Kft. şi Invitel Technocom Tavközlesi Kft., acţionând în calitate de vânzători, potrivit unui comunicat de presă. Acestea din urmă sunt societăţi controlate de China Central and Eastern Europe Investment Co-operation Fund SCS SICAV-SIF, administrat de către Luxembourg Investment Solutions S.A. şi asistaţi de CEE Equity Partners. Tranzacţia presupune achiziţia de acţiuni ce reprezintă 99,998395% din capitalul social şi drepturile de vot din Invitel Tavközlesi Zrt, care face parte din Grupul Invitel, fiind unul din operatorii cheie pe piaţa de telecomunicaţii maghiară, cu o prezenţă de peste 20 de ani.

În conformitate cu prevederile contractului de vânzare-cumpărare, preţul total ce urmează să fie plătit de către Digi HU către vânzători este de 140 milioane EUR, această sumă făcând obiectul unor ajustări viitoare, conform standardelor comerciale uzuale aplicabile în cadrul tranzacţiilor de o asemenea dimensiune din sectorul serviciilor de telecomunicaţii.

Finalizarea tranzacţiei propuse este supusă îndeplinirii unor diverse condiţii, cum ar fi aprobarea acestei tranzacţii de către Autoritatea Maghiară din Domeniul Concurenţei, încheierea între Digi HU şi Invitel Tavközlesi Zrt, pe de o parte şi Invitech Solutions, de cealaltă parte, a unor contracte de cooperare şi de servicii reciproce, dezvoltarea activităţii desfăşurate de către Digi HU şi Ilford Holding Kft. şi Invitel Technocom Tavközlesi Kft. pe teritoriul Ungariei, precum şi implementarea unor procese operaţionale bazate pe sinergii la nivelul fiecărei părţi. Finalizarea tranzacţiei este preconizată pentru data de 14 martie 2018, dar Digi HU şi vânzătorii pot agrea o dată ulterioară. Contractele de servicii reciproce cu Invitech Solutions vor fi încheiate pentru o durată totală de cel puţin zece (10) ani calendaristici împliniţi, calculaţi după momentul finalizării tranzacţiei şi vor avea o valoare totală minimă de 28 miliarde HUF (aproximativ 91,6 milioane EUR), în cazul obligaţiilor de plată ce incumbă Digi HU şi de 5 miliarde HUF (aproximativ 16,4 milioane EUR), în cazul obligaţiilor de plată ce incumbă Invitech Solutions.

Comunicatul de presă mai spune că Invitech Solutions, societatea din cadrul grupului Invitel ce oferă servicii de telecomunicaţii clienţilor din segmentul business, nu este inclusă în tranzacţia propusă.

Potrivit comunicatului de presă, Invitel Tavközlesi Zrt oferă un portofoliul cuprinzător de servicii clienţilor rezidenţiali, precum şi clienţilor de tipul întreprinderilor mici, inclusiv o varietate de servicii multimedia şi de divertisment, cum ar fi serviciile de televiziune digitală şi HD interactive, servicii de internet rapid şi servcii de telefonie fixă, oferite prin intermediul reţelelor sale regionale şi este al doilea cel mai mare operator de servicii de telecomunicaţii fixe şi internet fix din Ungaria prin raportare la segmentul de clienţi rezidenţiali şi clienţi de tipul întreprinderilor mici.

În anul 2016, Invitel Tavközlesi Zrt a avut o cifră de afaceri de 26 miliarde HUF (aproximativ 85 milioane EUR) şi EBITDA de 7,1 miliarde HUF (aproximativ 23,2 milioane EUR), pe bază pro-forma, compania trecând printr-un proces de divizare la mijlocul anului 2016, mai informează comunicatul de presă.

La data de 31 mai 2017, Invitel Tavközlesi Zrt avea un număr de 691.664 unităţi generatoare de venit din cadrul serviciilor sale de televiziune prin cablu, internet fix şi telefonie fixă.

Acţiunile DIGI au închis vineri în creştere cu 0,49%, ajungând la 41 de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. scump

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb