Tranzacţie de 27 miliarde dolari pe piaţa tutunului din SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 iulie 2014

Tranzacţie de 27 miliarde dolari pe piaţa tutunului din SUA

"Lorillard" devine proprietatea "Reynolds", producătorul mărcilor Camel şi Pall Mall

"Reynolds American" Inc., producătorul ţigărilor Camel şi Pall Mall, a decis să cumpere rivalul "Lorillard" Inc. pentru 27,4 miliarde de dolari, inclusiv datoriile acestuia, în cadrul unei tranzacţii care reduce industria tutunului din SUA, cu o existenţă de 400 de ani, la doi competitori majori.

"Reynolds" va plăti 68,88 de dolari, în numerar şi acţiuni, pentru un titlu "Lorillard". Din suma menţionată, "Reynolds" acordă 50,50 de dolari în numerar şi 0,2909 de titluri proprii.

Tranzacţia implică şi alte două companii din domeniu. "Imperial Tobacco Group" Plc din Marea Britanie va plăti 7,1 miliarde de dolari pentru câteva branduri, printre care Kool, Salem, Winston şi Blu, dar şi pentru o fostă unitate de producţie a "Lorillard", care are aproape 2.900 de angajaţi în Greensbor. Totodată, "British American Tobacco" Plc, care deja controlează 42% din "Reynolds", va cheltui aproape 4,7 miliarde dolari pentru cumpărarea de acţiuni care să-i asigure poziţia de acţionar majoritar în compania combinată.

Prin preluarea "Lorillard" de către "Reynolds" va lua naştere o entitate care va concura, pe piaţa americană, cu liderul "Altria" Inc.

Afacerea vine după luni de negocieri şi este complicată din cauza mărimii celor două companii, respectiv a implicării acestora în mai multe societăţi. Preluarea trebuie să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare antitrust. Împreună, "Reynolds" şi "Lorillard" au o valoare de piaţă de circa 58 de miliarde de dolari şi vânzări anuale de peste 13 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Noua entitate va fi condusă de Susan Cameron, preşedintele-director executiv al "Reynolds".

Cel mai important produs al "Lorillard", marca Newport, îi va oferi "muniţie proaspătă" companiei "Reynolds" împotriva "Altria", ale cărei branduri reprezintă mai bine de jumătate din industria de retail al ţigaretelor din SUA. "Marlboro" are o cotă de circa 44% din piaţa de profil a Statele Unite.

Afacerea "Reynolds"- "Lorillard" este aşteptată să se finalizeze în primul semestru din 2015, după obţinerea aprobării acţionarilor şi a autorităţilor de reglementare. Cele două companii estimează că noul grup va realiza economii de aproape 800 de milioane de dolari pe an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb