TRANZACŢII TOTALE DE 14.000 MP ESOP a asistat în relocare şapte mari companii

Valentin Busuioc
Companii #Imobiliare / 20 februarie 2015

ESOP a asistat în relocare şapte mari companii

La un an de la înfiinţarea sa ca structură distinctă în cadrul Departamentului de Birouri, ESOP Corporate, divizia de consultanţă pentru clienţi corporaţii, anunţă încheierea a şapte tranzacţii de birouri de peste 1.000 mp, totalizând aproximativ 14.000 mp (dintr-un total de peste 70 tranzacţii realizate la nivelul firmei, care au cumulat circa 40.000 mp).

Printre cele şapte companii, se numără 1&1 Internet Development, SNC Lavalin, Burda, Gopet România şi Proiect Bucureşti, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Mirela Raicu, managerul diviziei Birouri Corporate din ESOP Consulting l CORFAC International, a declarat: "Existenţa unei divizii dedicate serviciilor Corporate ne-a permis o mai bună concentrare asupra acestui segment şi o creştere cu 150% a volumul tranzacţiilor mari, faţă de anul precedent".

Firma germană 1 & 1 Internet Development a închiriat aproximativ 3.500 mp în Sky Tower Proiect Bucureşti, companie autohtonă de arhitectură, a închiriat 1.150 mp în aceeaşi clădire, iar societatea canadiană SNC Lavalin România a închiriat 2.000 mp în Hermes Business Campus.

Totodată, Burda România a consolidat sediile companiei, după recenta preluare a grupului Sanoma Hearst România, într-un spaţiu de aproximativ 1.700 mp în Olympia Tower, iar Gopet România (companie regională de expediţie) a închiriat 1.400 mp în clădirea Ethos House (fiind chiriaşul cu suprafaţa cea mai mare din imobil, la momentul livrării acestuia).

Nu în ultimul rând, Scorseze Ambulanţă Privată a închiriat 1.600 mp într-un imobil din zona de nord a Capitalei - Gheorghe Ţiteica.

Tot prin Divizia ESOP Corporate, a fost intermediată tranzacţia de achiziţie a unui nou sediu de către Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC). Tranzacţia - având ca obiect o clădire de birouri cu o suprafaţă de 2.200 mp, situată în zona Universitate - a avut o valoare de peste 3 milioane euro.

La nivelul pieţei, au fost înregistrate 58 tranzacţii de relocare cu suprafeţe de peste 1.000 mp, încheiate de principalii şapte brokeri din Forumul companiilor de consultanţă imobiliară, totalizând aproximativ 125.000 mp.

Mirela Raicu a mai afirmat: "Anul 2014 a marcat evoluţii pozitive pentru o serie de indicatori relevanţi la nivelul pieţei de birouri. Astfel, suprafaţa medie a tranzacţiilor de relocare a crescut cu 33% (de la o suprafaţă medie de 881 mp în 2013, la 1.172 mp în 2014). De asemenea, volumul tranzacţiile de relocare implicând suprafeţe de peste 1.000 mp a înregistrat o creştere de 36% faţă de anul trecut. Suntem încrezători ca aceste evoluţii favorabile vor continua şi pe parcursul anului 2015, numeroase companii mari aflându-se deja în procese de analiză a optimizării sediului sau de expansiune a business-ului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb