"...Se ascute lupta dintre clase, iar chiaburii se arat-a fi, elemente tot mai duşmănoase". Analiză literară: constatarea, în cazul nostru, o face "proletarul" Tudose, cel care, asemenea oricărui proletar, nu mai are nimic de pierdut, în afara lanţurilor.... care-l ţin legat de fotoliul de Prim-ministru. Cît despre chiaburi, este doar un alt nume pentru haita baronii PSD-ului, struniţi cu bîta promisiunilor şi cu morcovul recompeselor grase din bugetul statului, de cel care, sub greutatea modestiei pe care şi-a pus-o, toată, singur, în cîrcă şi a cîtorva dosare DNA, puse de alţii, nu mai aspiră să fie decît egalul lor întru idealuri şi privilegii, chiar dacă nu are încotro şi trebuie să accepte că este "primus inter pares". Cineva, nu-i aşa? trebuie să îmbrace şi mantia de preşedinte al partidului. Şi, dacă nu el, atunci cine? Şi, dacă nu acum, atunci, cînd? Pe fondul tensiunilor care nu ţin de toane sau chichiţe personale, ci de principii cu care nimănui nu-i este îngăduit să se joace, lupta de clasă e luptă de clasă! scenariul Grindeanu ameninţă să se repete cu o mică diferenţă: în lipsa actorului principal, concediat, rolul "Grindeanu" este jucat la matineu şi seara de Tudose... Mihai Tudose! Aşadar, din ce se luară?
Toamna vrajbei lor chiar dacă stă ameninţător să se transforme în iarnă, nu are nimic shakespearian. PSD-ul nu este croit nici pe trunchiuri din ograda lui badea Lancaster, nici pe rădăcini din grădina tuşii York, cu atît mai puţin din amîndouă. Problema lor nu este cine îşi va pune pe cap coroana Palatului Victoria, ci dimpotrivă, coroana aceea îi încurcă de mama focului. Dacă PSd ar putea să aibă guvernarea fără să fie obligat să susţină şi Guvernul, abia atunci s-ar afla şi Dragnea în postura ideală. Aşa...e obligat să inventeze soluţii care nu există! Strînşi cu uşa de presă să spună ce nu merge şi de ce, fruntaşii PSD o dau cotită şi se încurcă în propriile minciuni. Vezi, doamne, programul de guvernare este foarte bun! Pe el trebuie să se bazeze mai departe PSD-ul lui Dragnea şi Guvernul lui Tudose. Realitatea este la ani lumină distanţă! Programul, alcătuit de la un capăt la altul dintr-o singură lozincă se reduce în practică la a împinge resursele bugetului de stat cît mai repede în buzunarele private ale baronilor locali, cu grijă suficientă ca în faţă să nu se vadă jaful, ci pomenile pentru prostimea, fără de care nu există voturi. În plus, PSd pare să îşi fi legat soarta politică de succesul luptei împotriva moştenirii "sistemului Băsescu", un război în care a marcat, dar pe care este departe de a-l fi cîştigat. Un război mare, mai mare decît PSD-ul, pentru care Dragnea s-ar putea să fie mult prea mic! Fără acest program, Dragnea nu există, ca "om politic" şi cu atît mai puţin ca "lider PSD". Foarte probabil că Tudose n-ar avea cine ştie ce obiecţii, dacă n-ar fi în nenorocita asta de funcţie numită prim-ministru care-l obligă în fiecare zi să se uite în hîrtiile care spun că banii s-au terminat, iar pielea ursului din pădure, scoasă la vînzare de PSd, nu mai are de mult cumpărători. "Să ne împrumutăm la FMI", a zis Dragnea, şugubăţ! "N-ai decît, dar nu pe semnătura mea!" a venit replica prea puţin veselă, a lui Tudose.
În plus, dacă vine pîrdalnica aia de criză, valul 2, iar România va fi obligată să trăiască, fie şi numai cîteva luni, doar din ceea ce are şi produce, sunt toate şansele ca lumea să iasă cu furcile în stradă şi, pînă să nimerească sediul PSD, să se oprească în Piaţa Victoriei!! Ei, vezi, atîta politică ştie şi Tudose ca să înţeleagă faptul că scenariul acesta nu-l coafează, cîtuşi de puţin! Aşa că, mai bine, se cere afară! Da, dar afară nu se poate! Pentru că, după scenariul absurd al majorităţii PSD care votează împotriva guvernului PSD, ar urma scenariul încă şi mai greu de consecinţe politice şi electorale al guvernului PSD care dezertează pur şi simplu de la responsabilitatea guvernării!!! Un partid care şi-ar recunoaşte astfel incapacitatea şi neputinţa nu are decît un singur fel de viitor: post-mortem!
Şi atunci? Atunci, foarte probabil, tensiunile vor fi reduse, pentru un timp, dînd satisfacţie Premierului pus pe remanierea cîtorva figuri ministeriale care strică rău de tot fotografia de grup a Guvernului. Nu atît pentru că, oficial, au ghiulelele DNA-ului legate de picioare, ci pentru că adunătura de pafarişti, taugenichtişti şi loialişti, oameni care fac tot ceea ce fac cu funcţiile ministeriale doar ca să-i fie bine lui Dragnea şi asociaţiei baronilor partidului, pe care o conduce, indiferent de consecinţe, nu mai poate fi confundată cu un Guvern, nici măcar de Tudose!
În sfîrşit, pentru ca lucrurile să fie încă şi mai complicate decît sunt, Iohannis care, pînă de curînd, bătea din pinteni pentru "guvernul său", dintr-o dată a devenit partizanul "continuităţii". Pătruns de o adîncă înţelepciune, ca un moşneag şezînd împietrit pe un bolovan în Pădurea Fermecată a Cotrocenilor, îndeamnă sfătos PSD-ul să îşi vadă de guvernare!!!! În sfîrşit, s-a convins şi el că, vorba englezului, dacă le dă suficientă funie.....!
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2017, 01:17)
Funia din casa spanzuratului!
1.1. Padurea fermecata (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Ana în data de 11.10.2017, 15:00)
"Sus, in varful Copacului Departarilor, crestea o creanga piezisa. Joe se catara pe ea si privi in jos - dar nu deslusi nimic, pentru ca intreg pamantul era acoperit de o pacla alba si groasa. Deasupra capului sau se intindea un urias nor alb, despicat doar de inalta creanga care se pierdea lumina purpurie.
Copiii erau peste masura de incantati. Intr-un sfarsit, ajunsera in varf. Joe se sui cu grija cat putu de sus, pe ultima creanga, iar apoi se facu nevazut in lumina purpurie...
2. ghici ghicitoarea mea!
(mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2017, 01:25)
mai r.ece o noapte plina de insomnii...si nu mai trece o zi plina de ........
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2017, 01:57)
solutii care nu exista!
2.2. The Wars of the Roses were a series of wars for co (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Penelope în data de 11.10.2017, 14:06)
The Wars of the Roses were a series of wars for control of the throne of England fought between supporters of two rival branches of the royal House of Plantagenet: the House of Lancaster (associated with a red rose), and the House of York (whose symbol was a white rose). The conflict lasted through many sporadic episodes between 1455 and 1487; however, there was fighting before and after this period between the houses. The power struggle ignited around social and financial troubles following...
2.3. The name "Wars of the Roses" (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de Silvia în data de 11.10.2017, 14:12)
The name "Wars of the Roses" refers to the heraldic badges associated with the two royal houses, the White Rose of York and the Red Rose of Lancaster. Wars of the Roses came into common use in the 19th century after the publication in 1829 of Anne of Geierstein by Sir Walter Scott.[6][7] The origins of the term, Wars of the Roses, are much older than the precise formulation of words Scott used.
The historian David Hume was writing in 1762 of “the wars between the two roses”....
3. Praf in ochi
(mesaj trimis de A politic în data de 11.10.2017, 08:12)
Limbajul corpului dintre Dragnea-Tudose imi spune ca totul e ok.
Dragnea a plecat de la conferinta imediat si Tudose ca un catelus.
Cariva psihologi, actori, sfatuitori le-au spus sa joace piesa aceasta ieftina pentru prostime.
Ca Psd vrea in opozitie de acord, si-au facut plinul la buzunare, conturi, s-ar pune la hogyina'.
Politica = minciuna !!!
4. clanul bacon sky are mereu dreptate
(mesaj trimis de XXX în data de 11.10.2017, 10:11)
Interesanta ilustrarea situatiei din PSD cu versurile proletcultistului Anatol E. Baconsky, ilustrul tata al nu mai putin ilustrului fiu care-si fezanda fizicul prin jacuzzi-uri din strainatate pe banii acelorasi fraieri. La vremuri noi, tot noi!
4.1. Perseverare diabolicum (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2017, 12:47)
Un autor rectiliniu , din specia "casandra" ,prea bun pentru aceasta tara si chiar pentru intreaga lume , care incearca sa-si estompeze subiectivismul si mizantropia prin aluzii literare si istorice .Cultura fara obiectivitate se numeste fatarnicie .
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de d.i. în data de 11.10.2017, 13:02)
absolut co-rect!
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de SR în data de 11.10.2017, 14:00)
Daca taceai filozof ramaneai, bai fatarnicule, care te ascunzi sub anonimat ca sa dai cu pietre intr-un dascal onest. Rusinica!
4.4. Luptă de clasă, (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de Ana în data de 11.10.2017, 14:23)
Luptă de clasă, manifestare în raporturile dintre clasele antagoniste a contradicţiilor obiective dintre interesele lor fundamentale.
Situaţia diferită a claselor în sistemul producţiei materiale generează inevitabil contradicţii între interesele lor fundamentale. Aceste contradicţii au un caracter obiectiv şi se manifestă, atunci cînd sînt ireductibile, prin lupta de clasă, care cuprinde principalele sfere ale vieţii sociale: politică, economică, ideologică.
Izvorul esenţial al luptei...
4.5. plimbare în pădurea de lângă noua lor casă! (răspuns la opinia nr. 4.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2017, 15:07)
Pregăteşte-te să întâlneşti cele mai neobişnuite personaje pe măsură ce urci tot mai sus pe crengile Copacului Depărtărilor: domnul Barbă-Lungă, doamna Spălăceală, Moş Cratiţă, Lună-Plină și zâna Mătăsuţă. Personaje surprinzătoare, care-şi poartă magia... în buzunare!
Crezi că totul se opreşte aici? Nicidecum: deasupra Copacului Depărtărilor se deschide un drum către noi tărâmuri – cum sunt Tărâmul Luaţi-Poftiţi sau Tărâmul Zilelor de Naştere
4.6. fatarnicie (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de RS în data de 12.10.2017, 04:37)
Draga mea, daca te evita pe tine, nu inseamna ca e mizantrop,. ca uraste oamenii si societatea lor,.. Poate nu are timp pentru a socializa, are alte obiective in viata si prioritati,.Nici eu nu ma pot relationa cu roicine si oricand, O fac doar profesional.
Cu totii suntem subiectivi...obiectivitatea e greu de atins...neatingerea ei nu ne defineste drept fatarnici!