TRIBUNALUL BUCUREŞTI A DECIS Foştii şefi ai Jandarmeriei române scapă de dosarul 10 august

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 3 martie 2021

Colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din cadrul Ministerului de Interne nu vor fi traşi la răspundere penală pentru faptele săvârşite, din dispoziţia lor, de forţele de ordine, în 10 august 2018 în Piaţa Victoriei. Decizia este definitivă şi aparţine Tribunalului Bucureşti care a respins, ieri, cererea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de redeschidere a acestui dosar cu privire la faptele săvârşite de foştii capi ai Jandarmeriei Române.

Amintim că fostul procuror-şef al DIICOT, Giorgiana Hosu a infirmat parţial, pe 4 august 2020, soluţia de clasare a dosarului "10 august" şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Conform deciziei procurorului şef al DIICOT, dosarul urma să fi fost redeschis pentru cercetarea foştilor şefi ai Jandarmeriei cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. De asemenea, dosarul urma să fie redeschis şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals.

Solicitarea DIICOT a trecut pe la mai multe instanţe. Giorgiana Hosu a sesizat iniţial Curtea de Apel Bucureşti, care, în 10 august 2020 a decis că nu are competenţa materială de a soluţiona cererea procurorilor şi a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti, via Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru soluţionarea unei cereri formulate de colonelul Sebastian Cucoş privind sesizarea Curţii Constituţionale, solicitare respinsă de magistraţii ÎCCJ.

Amintim că în 10 august 2018, la Mitingul Diasporei pentru apărarea statului de drept şi independenţei justiţiei - eveniment la care au participat aproape 100.000 de oameni - mii de bătrâni, femei şi copii au avut de suferit în Piaţa Victoriei, după ce jandarmii au intrat în forţă în oameni, în încercarea de a evacua centrul Capitalei. În urma violenţelor asupra manifestanţilor paşnici din 10 august 2018, au fost deschise patru dosare penale, care vizează săvârşirea mai multor infracţiuni. Dosarul privind acţiunile conducerii Jandarmeriei şi violenţele exercitate de jandarmi a fost deschis în noaptea de 10 spre 11 august 2018 de procurorul militar Bogdan Pîrlog, cauza fiind ulterior preluată de DIICOT. Până acum niciunul dintre cei responsabili pentru intervenţia în forţă din Piaţa Victoriei nu a fost trimis în judecată.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. rusionos si tipic pentru MAI!

    Rusine!

    Normal ca scapa,doar ordinul a venit de la cel care a chemat prostimea in strada,in America Tramp este judecat pt.insigare la proteste la noi a fost premiat

    Nu ştiu ce mai aşteptaţi într-o ţară securisto-miliţienesc - mafiot, în care cucoşii sunt avansaţi în grade după ce au conformat planului diabolic, plănuit de criminali în serie şi executat de angajaţi al instituţiilor represive din România, cei care sunt plătiţi din impozitele cetăţeanului. Această decizie întăreşte părerea românilor, când vorbesc de justiţie securisto-mafiotă în România. România a devenit ruşinea lumii !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb