ZIARUL BURSA

03 martie 2021
Ediţia din 18.09.2024
Episod de manie a dansului într-un pelerinaj la biserica Sint-Jans-Molenbeek. Gravură, 1642, a lui Hendrick Hondius după un desen al lui Pieter Brueghel cel Bătrîn, de la 1564.

Ciuma dansului

Cornel CodiţăEditorial / 3 martie 2021

Cornel Codiţă

Zeci, sute, uneori mii de oameni cuprinşi de o frenezie a dansului, fără nici o cauză sau motivaţie plauzibilă, o frenezie pe care nu o pot stăpîni şi căreia nu-i pune capăt decît istovirea fizică totală. Fenomenul colectiv se manifestă în locuri publice, pieţe, tîrguri, străzi, spaţii largi ale comunităţii.

Arabia Saudită, lider la IPO-ori în Orientul Mijlociu

DATE EY PENTRU 2020: Arabia Saudită, lider la IPO-ori în Orientul Mijlociu

A.V.Internaţional / 3 martie 2021

Patru oferte publice iniţiale la Bursa Tadawul anul trecut, care au atras un total de 1,45 miliarde de dolari 

Arabia Saudită a fost cea mai activă piaţă de oferte publice iniţiale (IPO) din regiunea Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (MENA) în 2020, conform unui raport lansat recent de compania de consultanţă EY, care menţionează că Regatul a fost lider atât în privinţa emisiunilor de titluri, cât şi a sumelor atrase.

AeRO - vedeta primelor două luni la bursa noastră

AeRO - vedeta primelor două luni la bursa noastră

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 3 martie 2021

Adrian Mitroi: "În piaţa AeRO, antreprenorii verifică scalabilitatea şi valoarea business-ului"  

Dragoş Cabat: "Companiile care vin pe AeRO sunt din domenii noi, de creştere, ceea ce face să sporească interesul investitorilor"

Beneficiind de trei listări de acţiuni în doar două luni de zile şi cu şedinţe frecvente în care cel puţin o companie depăşeşte borna de un milion de lei valoare tranzacţionată, piaţa AeRO este vedeta începutului de an la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi există premise importante ca această situaţie să se menţină, în condiţiile în care şi alţi emitenţi şi-au exprimat intenţia de a accesa acest sector al pieţei, în timp ce pe Segmentul Principal este secetă de companii noi.

Elena Udrea şi Ioana Băsescu

Elena Udrea şi Ioana Băsescu, condamnate în primă instanţă

George MarinescuAnticorupţie / 3 martie 2021

Elena Udrea, 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani Ioana Băsescu, 5 ani de închisoare pentru instigare la delapidare Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti nu este definitivă 

Elena Udrea şi Ioana Băsescu au fost condamnate, ieri, în primă instanţă, de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare cu executare, respectiv 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de către toţi inculpaţii din acest dosar penal şi de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Accelerarea revenirii economice se plăteşte cu dobânzi mai mari"

ANALIZĂ ERSTE ASSET MANAGEMENT: "Accelerarea revenirii economice se plăteşte cu dobânzi mai mari"

M.G.Macroeconomie / 3 martie 2021

Probabilitatea ca Banca Naţională a României (BNR) să reducă din nou dobânda, după tăierea de 0,25% din ianuarie, a scăzut considerabil, iar această schimbare în aşteptările jucătorilor din piaţă se reflectă şi în evoluţia obligaţiunilor guvernamentale în moneda locală, se arată într-o notă de cercetare a departamentului de investiţii al Erste Asset Management. Aceştia adaugă că accelerarea revenirii economice se plăteşte cu dobânzi mai ridicate la împrumuturile suverane. "Datele macroeconomice fac ca dobânzile să crească şi în România", în ton cu evoluţiile randamentelor suverane la nivel global.

Radiocom încotro?

OPINII Radiocom încotro?

Dr. Nicolae OacăCompanii / 3 martie 2021

Marian Murguleţ, preşedinte Radiocom, spunea, în cadrul unui eveniment online organizat vineri de căre revista Comunicaţii Mobile, că se aşteaptă implementarea noului cod european al comunicaţiilor electronice pentru a se putea închiria spectrul pe care operatorul îl deţine - banda C (către RCS&RDS).

UVT, propuneri pentru digitalizarea învăţământului

O.D.Miscellanea / 3 martie 2021

Instituţiile de învăţământ superior au fost invitate de către autorităţi să se angajeze într-un amplu proces de consultare publică şi să vină cu propuneri concrete legate de reforma şi investiţiile care trebuiesc făcute în educaţie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Safetech, Agroland - raiul speculaţiilor

OPINII Safetech, Agroland - raiul speculaţiilor

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 3 martie 2021

Cum se poate numi un plasament din care ieşi din prima zi după listarea la bursă cu de 4-5 ori suma investită, în condiţiile în care în mod convenabil ţi se oferă încă de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare o astfel de ocazie de exit?

MACRO NEWSLETTER 3 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 3 Martie 2021

Macroeconomie / 3 martie 2021

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut peste aşteptări în februarie 2021, conform datelor finale ale indicelui publicat de University of Michigan, până la 76,8 puncte, cel mai redus nivel din ultimele 6 luni, de la 79 de puncte în luna...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo