TRIBUNALUL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI: Prima ordonanţă preşedinţială de încetare provizorie a actelor de concurenţă neloială de deturnare a clientelei

Gabriel Tănase
Companii #Legislatie / 29 noiembrie 2016

Prima ordonanţă preşedinţială de încetare provizorie a actelor de concurenţă neloială de deturnare a clientelei

Tribunalul Municipiului Bucureşti (TMB) - Secţia a VI-a civilă, a admis, în temeiul prevederilor legale privind combaterea concurenţei neloiale, o cerere de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care a dispus, cu titlu provizoriu, încetarea actelor de deturnare a clientelei prin utilizarea de secrete comerciale şi a interzis desfăşurarea de anumite activităţi până la soluţionarea cererii principale, se arată într-un comunicat al casei de avocatură Muşat & Asociaţii.

Decizia instanţei, prima care vizează emiterea unei astfel de măsuri provizorii, reliefează importanţa introducerii în textul legii nr. 11/1991 a art. 7, cel care deschide calea părţii vătămate prin practici de concurenţă neloială de a se adresa direct instanţei de judecată, inclusiv prin solicitarea de măsuri provizorii care permit evitarea producerii sau amplificării unui prejudiciu până la soluţionarea cererii principale.

"Cu toate că decizia nu este definitivă, fiind supusă apelului, aceasta constituie un semnal important pentru societăţile comerciale ale căror secrete comerciale constituie, de foarte multe ori, active deosebit de importante şi care, odată divulgate, nu mai pot fi protejate decât prin mijloace de drept", se arată în comunicat.

Muşat & Asociaţii apreciază că, în acest context, mesajul dat de TMB este unul încurajator pentru mediul de afaceri, caracterul dinamic al activităţii comerciale primind o asigurare că utilizarea nelegală a secretelor comerciale poate fi sancţionată în vederea consolidării unui mediu economic loial şi corect.

"Soluţia instanţei este importantă întrucât indică voinţa legiuitorului de a asigura că societăţile comerciale îşi desfăşoară activitatea în mod loial şi onest, cu respectarea secretelor comerciale ale concurenţilor, statul intervenind cu promptitudine şi celeritate atunci când importanta valoare pe care secretele comerciale o prezintă pentru comercianţi este deturnată în mod nelegal de un concurent", a declarat coordonatorul echipei care a instrumentat cazul, Paul Buta, partener Muşat & Asociaţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb