Trichet salută decizia autorităţilor americane de salvare a "Fannie Mae" şi "Freddie Mac"

F.A
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 septembrie 2008

Trichet salută decizia autorităţilor americane de salvare a "Fannie Mae" şi "Freddie Mac"

Decizia guvernului american de a veni în ajutorul grupurilor de finanţare ipotecară Fannie Mae şi Freddie Mac este "binevenită", a declarat ieri purtătorul de cuvânt al celor mai mari zece bănci centrale la nivel mondial(G-10), Jean-Claude Trichet, care este şi preşedintele Băncii Centrale Europene. "Am luat notă de decizia guvernului american de a salva Fannie Mae şi Freddie Mac. A fost o decizie foarte importată şi o decizie binevenită ţinând cont de circumstanţe", a declarat Jean-Claude Trichet la sfârşitul unei reuniuni trimes-triale a G-10 care a avut loc la sediul Băncii Reglementelor Internaţionale (BRI).

Fannie Mae şi Freddie Mac, primele două grupuri de finanţare ipotecară din SUA, au fost plasate duminică sub tutela regulatorului Federal Housing Finance Agency iar Trezoreria SUA a anunţat că este pregătită să injecteze până la 200 miliarde de dolari pentru a ajuta la stabilizarea finanţelor celor două companii.

Trichet a refuzat să spună dacă marile bănci centrale mondiale au primit cu uşurare sau cu incertitudine decizia autorităţilor americane, dar a repetat că hotărârea a fost salutată de comunitatea globală a băncilor centrale. "Ceea ce s-a făcut în trecut de către diferite autorităţi, inclusiv de către Trezoreria SUA, a demonstrat că există capacitatea de lua deciziile adecvate la momentul oportun", a apreciat Trichet.

De asemenea, Jean-Claude Trichet a mai apreciat că avansul economiei globale continuă să rămână pozitiv, în principal datorită rezistenţei economiilor emergente. "La nivel mondial, creşterea rămâne pozitivă şi importantă, chiar dacă este vizibilă o încetinire", a precizat Trichet, cu ocazia reuniunii G-10. Cu toate acestea, inflaţia "se situează la un nivel foarte ridicat la scară mondială", a adăugat Trichet, adăugând ca o ancorare solidă a perspectivelor inflaţioniste este esenţială. Din G10 fac parte Belgia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Olanda, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb