TRUST MOTORS: Piaţa auto va scădea cu până la 30% în acest an

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 18 august 2010

Piaţa auto va scădea cu până la 30% în acest an

Piaţa auto din ţara noastră va fi, în acest an, cu 25 - 30% sub nivelul celei din 2009, dar, dacă programul Rabla va continua, din 2011 vom asista la o revenire a vânzărilor, a declarat directorul general al importatorului Peugeot - "Trust Motors", Narcis Ghiţă. Domnia sa a precizat, citat de Mediafax: "Puterea din ce în ce mai scăzută de cumpărare, precum şi măsurile de austeritate adoptate de Guvern sunt principalii factori care influenţează negativ evoluţia pieţei auto. De asemenea, importul masiv de maşini second hand duce la scăderea vânzărilor de maşini noi".

Narcis Ghiţă susţine că aproximativ 80% din vânzările de maşini au fost realizate prin intermediul programului de înnoire al parcului auto: "Rabla a salvat piaţa noastră auto de la un dezastru. Dacă Guvernul va finanţa programul Rabla în continuare, anul viitor vom asista la o redresare a vânzărilor. Asta pentru că, anul acesta, cele mai multe companii s-au restructurat, iar în 2011 vor putea sa ia decizii clare de business. Multe dintre firme vor trebui să-şi înnoiască flota auto".

Referitor la poziţia Peugeot în piaţă, el estimează că marca franceză va avea o cotă de 2,7% - 3% la sfârşitul anului, de la 2,4% în prezent: "Având în vedere criza economică care afectează sectorul auto, cota ţintită a fost agreată de comun acord cu producătorul, iar obiectivul nostru pe termen mediu şi lung este de a avea o creştere uşoară şi sustenabilă. Avem în vedere punerea la punct a unei strategii de dezvoltare. Vom avea campanii strategice care se vor derula timp de trei luni, începând cu septembrie".

În prezent, reţeaua de dealeri Peugeot numără 21 de parteneri, care operează prin intermediul a 36 de showroom-uri.

Vânzările de autovehicule noi au scăzut cu 54,3% anul trecut, la 147.962 de unităţi, iar segmentul autoturis­melor a înregistrat un recul de 52%, la 130.193 de maşini, astfel că piaţa auto a revenit aproape de nivelul înregistrat în 2003.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb