TUDOR CIUREZU: "Amenzile aplicate de ASF au scopul să intimideze foştii administratori ai SIF Oltenia"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 noiembrie 2020

Tudor Ciurezu

Tudor Ciurezu

"Am fost amendaţi pentru că nu am convocat acţionarii în vederea alegerii unui Consiliu format din şapte membri", spune Tudor Ciurezu, în condiţiile în care chiar ASF îi transmisese că trebuie să convoace AGA pentru alegerea unui Consiliu compus din cinci membri

"ASF nu îşi realizează menirea de supraveghetor al pieţei de capital în folosul tuturor acţionarilor, ci operează pentru realizarea unor interese de grup", susţine fostul preşedinte al SIF-ului din Craiova

Amenzile aplicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) foştilor membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia (ASF) reprezintă încă o dovadă de acţiune în conivenţă dintre ASF şi grupul format din SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), în scopul intimidării fostei conduceri a SIF Oltenia, pentru a prelua abuziv conducerea societăţii, ceea ce s-a şi întâmplat, ne-a spus ieri Tudor Ciurezu, cel care până în data de 12 octombrie a fost preşedintele SIF-ului din Craiova.

Este o reacţie faţă de decizia Autorităţii prin care, alături de Nicolae Stoian şi Anina Radu, foşti membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia, a fost amendat cu 130.000 lei, în timp ce Carmen Popa, de asemenea fost administrator, a fost sancţionată cu 60.000 de lei.

ASF susţine că cei patru, fără o justificare legală, nu şi-au îndeplinit atribuţiile ce le reveneau ca membri ai Consiliului SIF Oltenia, prin lipsirea acţionarilor cu deţinerea calificată prevăzută de lege de a solicita şi obţine convocarea şi desfăşurarea AGA, în termenele legale, cu ordinea de zi şi rezoluţiile propuse de aceştia.

Autoritatea arată către solicitarea venită în luna iunie din partea SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, când s-a cerut convocarea acţionarilor SIF Oltenia pentru aprobarea revocării administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatelor acestora, precum şi alegerea a şase administratori pentru un mandat în Consiliul SIF-ului cu o durată egală de la alegerea acestora şi până la 21 aprilie 2021.

Fostul preşedinte al SIF-ului din Craiova ne-a spus că ASF a ignorat complet faptul că societatea nu putea să organizeze o adunare generală a acţionarilor în care să fie revocaţi cei patru administratori şi, concomitent, să fie aleşi alţii până la completarea board-ului de şapte administratori.

"Asta deoarece, în instanţă, era în curs de judecare o acţiune privind o decizie luată la AGEA din mai 2019 (n.r. convocată tot la solicitarea grupului format din SIF1 şi SIF4), ce prevedea reducerea membrilor Consiliului de la şapte la cinci, ceea ce s-a realizat în august, printr-o hotărâre rămasă definitivă", a punctat Tudor Ciurezu.

Fostul conducător al SIF Oltenia a adăugat: "Nu se puteau organiza două adunări una după alta, în care să fie aleşi mai întâi şapte administratori şi apoi cinci. Nici nu era timpul necesar ca ASF să-i autorizeze pe cei aleşi, pentru că imediat trebuia ţinută o altă AGA, în care să se aleagă un Consiliu format din cinci administratori".

De altfel, Tudor Ciurezu spune că a trimis la ASF o adresă prin care arăta că cererile acţionarilor nu mai corespund actului constitutiv al societăţii, aşa cum fusese modificat prin hotărârea AGEA din 9 mai, modificări ce se aflau în curs de avizare la Autoritate. Totodată, preciza că după emiterea avizului de către ASF, Consiliul SIF5 urma să convoace acţionarii pentru alegerea unui board format din cinci membri.

În aceste condiţii, fostul preşedinte al SIF Oltenia a cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară amânarea convocării AGOA conform solicitărilor din iunie şi iulie înaintate de SIF1 şi SIF4, până la data pronunţării ASF asupra cererii de avizare a actului constitutiv al SIF-ului din Craiova. Răspunsul ASF a fost că board-ul SIF-ului trebuie să convoace AGA pentru alegerea Consiliului format din cinci membri, potrivit hotărârii acţionarilor din 9 mai 2019.

"Iar acum am fost amendaţi pentru că nu am convocat acţionarii în vederea alegerii unui Consiliu de şapte membri", spune Tudor Ciurezu.

De asemenea, fostul preşedinte al SIF Oltenia reclamă un abuz săvârşit în dauna acţionarilor minoritari de către grupul coordonat de SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, cu largul concurs al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

"Hotărârile adunării generale din 28 aprilie 2020, privind aprobarea situaţiilor financiare anuale şi repartizarea profitului, respectiv distribuirea de dividende, au fost revocate. Cu toate că au acţionat împotriva hotărârilor, au acceptat dividendele, le-au înregistrat şi au fost reflectate în contul de profit şi pierdere. Iar asta în dauna sutelor de mii de acţionari ai societăţii", spune Tudor Ciurezu, făcând trimitere la faptul că nu toţi acţionarii SIF-ului au încasat dividendele distribuite din profitul anului trecut.

De asemenea, fostul conducător al SIF-ului din Craiova reclamă că ASF nu a analizat structura acţionariatului societăţii trimisă de fosta conducere a SIF Oltenia cu ocazia fiecărei adunări generale a acţionarilor, de unde reieşea clar că grupul format din SIF1, SIF4 şi fondurile de investiţii finanţate de acestea deţin peste 30% din capitalul social al SIF5, având astfel întotdeauna majoritatea cvorumului şi putând să ia orice hotărâre susţinută de grup (în condiţiile în care cvorumul de şedinţă a fost întotdeauna sub 60%).

"ASF nu vrea să analizeze structura actorilor care participă la realizarea tranzacţiilor cu titlurile SIF5 unde, numai în luna septembrie, grupul a mai achiziţionat pachete importante de acţiuni", susţine fostul preşedinte al SIF Oltenia.

De asemenea, Tudor Ciurezu reclamă că acţiunile SIF5 sunt menţinute la tranzacţionare de către ASF în ciuda faptului că societatea nu are aprobate situaţiile financiare ale anului trecut nici la şase luni de la data limită de când trebuia făcut acest lucru, şi atât timp cât există o situaţie neclară privind dividendele, în sensul că 70% din sumă a fost plătită, iar 30% nu a fost plătită.

"Sute de mii de acţionari aşteaptă să îşi încaseze dividendele, în timp ce acţionarii care au putere de decizie le-au încasat şi, din cauza lor, sunt suspendate plăţile de dividende către ceilalţi acţionari", spune fostul preşedinte al SIF Oltenia.

În opinia sa, ASF nu îşi realizează menirea de supraveghetor al pieţei de capital în folosul tuturor acţionarilor, ci operează pentru realizarea unor interese de grup.

La finele lunii trecute, acţionarii SIF Oltenia au votat un nou Consiliu de Administraţie al SIF Oltenia după ce, în data de 12 octombrie, se decisese revocarea a patru din cei cinci administratori, în frunte cu preşedintele Tudor Ciurezu.

Noul Consiliu, votat în 29 octombrie, este format din Cristian Buşu - preşedinte, Sorin-Iulian Cioacă - vicepreşedinte, şi membrii Mihai Trifu, Adrian Andrici şi Codrin Matei.

Conflictul dintre fosta conducere a SIF Oltenia şi un grup de acţionari coordonat de SIF1 şi SIF4 a izbucnit public în primăvara anului trecut, iar Tudor Ciurezu şi alţi actori ai pieţei au acuzat că SIF 1 şi SIF4 împreună cu un mănunchi de fonduri pe care le finanţează în diferite proporţii controlează peste 30% din SIF5, depăşind pragul legal de deţinere de 5%, în vigoare până la data de 24 iulie a acestui an.

ASF a anunţat că nu a găsit elemente care să ducă la concluzia că grupul format din SIF1, SIF4 şi fondurile indicate de fosta conducerea SIF5 acţionează concertat în legătură cu SIF Oltenia, dar fără să facă referire la temeiurile reclamate de fostul board al SIF-ului.

Opinia Cititorului ( 56 )

  1. După ce și-a bătut joc de ASF, de piață, de BVB, de toți, ciurezu se victimizează ca o neprihanita. Nu știu cine mai crede discursul lui, în afară de craiovenii a căror admirație a cumpărat-o cu bani grei. La vârsta lui ar trebui să știe că există mereu consecințe. Să și le asume bărbătește!

    1. Cel mai scarbos argument pe care Dragoi il invoca este vointa actionarilor. De aici se vede caracterul lui de potaie mincinoasa fatata de securisti.

      Dar in ASF cine crede?

      ASF-ul trebuie sa acorde amenzi ASF-ului pentru coruptie si asociere cu cooperativa Lakis - Dragoi si pentru grave prejudicii aduse pietei de capital prin sustinerea concertarii acestei cooperative care sufoca piata.

    Când tu ASF vezi că acțiunile Sif5 o iau la vale cu 20% după ce Ciurezu pică ar trebui să gândești un pic: măi, nu e ceva putred?

    1. Sigur, o sa cada toata piata ca nu mai e Ciurezu la butoane!

      Păi chiar a căzut. Sif5 e eșuat complet. ASF si- a batut joc de acționarii tuturor sifurilor. Acum vor sa-i intimideze si sa vândă La orice preț vrea swiss. Lichiditatea e zero. De câteva luni nu se fac decat niște dealuri dubioase. Dar asta nu vede ASF. TOATA maculatură scrisă de ASF asta schizofrenica.

      Sigur! ASF l-a amendat pe Ciurezu ca sa scada actiunile SIF5, nu pentru ca Ciurezu nu a respectat legile pietii de capital si deciziile autoritatii.

      Ca sa fiu direct si sa nu pierd timp cu explicatiile (pe care oricum nu le-ai intelege):

      ESTI PROST! 

      Nu te supăra, esti prost.

      Au luat-o in jos pentru ca sunt neclare situațiile financiare anuale care nu au fost aprobate!

      Ca sa fiu la fel de direct, n-am ce intelege, ca n-ai ce sa explici. Pentru ca tu esti prostul prostilor. Cu litere mari.

      Oi fi prost, dar piata a scapat de Ciurezu! Si ca un prost ce sunt, nu mai pot de bucurie! Traiasca prostii!

    Domnule Ciurezu, sincer acum, cand ati interzis actionarilor sa participe la AGA, cum va asteptati sa reactioneze investitorii vis-a-vis de actiunea asta?!

    1. Da la SIF 1 de ce s-a dus in cap pretul? Ca vad ca ai gasit cauza la Sif5?

      Din același motiv. Cele 2 sife sunt pe mâna unui bandit dovedit. Lakis. Care a furat banii din Sif 1 .Nu am văzut vreo sancțiune de la ASF. Ca e busu ca e Drăgoi , la ambele capete e același stăpân . Lakis. Același stăpân la Sif 4. Toată brambureala asta duce toată piața in cap.

      La Sif 4 cel putin, actiunea nu a mai depasit criza din 2008- 2009...Nu se poate ridica de la pamant actiunea asta...

      Bravo administrare,bravo management!

      Ce vreti sa faceti la Sif5?  

      Ce am facut la SIf 1 si la SIF4.

      Jaf si prapad!

      ASF sa ne ajute! 

      Pai investitorii au reacționat foarte bine. A fost bucuria deceniului sa îl vedem pe șeful tău Drăgoi in strada unde ii e locul. Acțiunea a fost in maxim istoric. A avut grija un tiriplici sa o ducă in cap. Hai, mai ușor cu bancurile cu investitorii. Va doare de ei la basca.

    ASF are o singura grija. Sa ii raspunda lu Dragoi la toate aberatiile. Acuma ca i-au numit slugile si la SIF5 au incheiat bine anul:))))Uite asa mai capata doamnele de la ASF ceva de sfintele sarbatori de craciun, un pantof, un SPA , ceva?

    1. Nu știu dacă ai dreptate, dar Ciurezu minte cu nerușinare! N-a convocat AGA ca trebuia sa aleagă 7 membrii iar actul constitutiv fusese modificat pentru 5. Atunci întrebare: de ce a cooptat pe omniprezentul Dan Paul și colegul de Carrera de la Universitate?. Ciurezu a început sa se încurce in explicații!

      Gresit.

      Poate ne spui si in ce data au fost cooptati cei 2 si pe cine au inlocuit in CA-ul de la Sif 5? 

      Asa doar sa vedem si noi daca sentinta definitiva era luata.

      Te incurci tu in detalii.

      Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), şi-a înaintat demisia din funcţia de membru neexecutiv al Consiliului SIF Oltenia (SIF5), începând cu data de 4 mai, se arată într-un comunicat al societăţii din Craiova remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 

      Ana Barbara Bobircă s-a retras din board-ul SIF Oltenia (SIF5), domnia sa înaintându-şi demisia din funcţia de membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie al SIF-ului, începând cu data de 15 mai, se arată într-un comunicat al societăţii remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

      In august a venit sentinta definitiva deci cei doi trebuiau inlocuiti. 

    Dacă ASF a sancționat ca nu au convocat AGA ar trebui sancționată și ASF ca nu a mai avizat membrii cooptati.

    1. esti prost, stai jos

      Stau, dacă zici tu, așa o fi. Bine ca ne luminezi tu pe toți .

    A avut dreptate Ciurezu anul trecut la AGA de la Sif 1 cand a zis ca astia actioneaza concertat cu Sif 1 si Sif 4.

    Swiss din banii de la Sif 4 si Sif 1 au cumparat cateva actiuni la Sif 1 asa incat sa raporteze doar acum dupa ridicare pragului. 

    Azi a venit si anuntul de raportare pe bvb cu fondurile:  

    FII Activ Plus si 

    FDI Activ Dinamic 

    administrate de SAI Swiss Capital.

    1. Domnule Busu, trebuie sa aveți grija la aceasta acțiune in instanța făcută de ginerele lui Mondea la comanda lui Ciurezu ! Dacă se întâmpla sa pice la un judecător sau judecătoare aflată pe statul de plata a numitei Popa Carmen , o va suspenda ! De ce credeți ca a cooptat-o Ciurezu pe Popa Carmen de la bun început ? Este de notorietate ca mituiește judecători ! Carmen Popa habar nu are despre legea 31 ! P.S : Va rugam sa va grăbiți cu atragerea răspunderii și cu audituri la societățile la care sif 5 are majoritate ! Furturile acolo s-au comis !

      Domnule buzatu, faceți-vă un bine și plătiți ce au furat copiii dumneavoastră . Așa poate ii scăpați de pușcărie . Domnul Busu nu are nevoie de sfatul unui HOT . Minciunile dumitale sunt defazate și nu va ajuta cu nimic. Ați ratat tot.

      Doamna Carmen Popa dacă dați banii înapoi furați , poate scăpați de pușcărie ! Veți Plăti toți banii furați , și veți fi un avocat de duzina ! CATI bani ați luat in total ! La pușcărie ordinaro !

      Ai dat 2 miliarde pana acum ? Va veți pierde casa , și tot ce ați furat ! Vreți sa public lista cu magistrații cu care ați făcut infracțiuni ? Provocati-ma !

      Carmen Popa așa cum ți-a spus domnul Drăgoi , îți spun și eu “ Vom vedea “ :)) Carmen , pentru tine distracția abia începe !

      Provocat: ))) zi domnule sa știm și noi:))) obregia! Tratează-te omule ca pierzi definitiv contactul cu realitatea .

    TUDORICA

    TI AM SPUS 

    ESTI ISTORIE

    LA PENSIE BAIATULE 

    1. Viitoarea inculpata Carmen Popa a încasat numai de la o singura societate 200.000 de euro și nu a câștigat nimic ! Va dați seama ce jafuri au făcut Ciurezu cu aghiotanții in celelalte societăți ? Domnul Drăgoi i-a spus doamnei Popa : “ Vom vedea” ! Tineti-va de cuvânt domnule Dragoi ! Revocare fără recuperarea prejudiciului este ca o nunta fără muzica !

      Ia vezi tu ce profit v-a adus Azuga Turism cand va parcat-o Bilteanu in portofoliu...

      Eu nu sunt acționar SIF1 sau 4 ! Dar îl poți întreba tu pe Ciurezu cum a spus el in aga ca sif 1 &4 au mai multe societăți in insolventa / reorganizare decât are sif 5 pe profit? Pai , sa îl întrebați dacă știe de vreo fuziune care implica 4-5 societăți in faliment dintre care decât una era profitabila ? Mai întreabă-l pe Ciurezu ( sau pe aghiotanți ca ei vor plăti ) de împrumuturi de milioane de euro între societăți, ca sa nu între in faliment ? Voi nu realizați ce va așteaptă ! :)))

      Ce pensie domnule ? Pensia va fi de 50 % după popriri ! Iar Ciurezu nu va mai sta in vila in centrul Craiovei ! Trebuie mutat in 2 camere la periferia Craiovei !

      Da, Tudor Ciurezu a făcut istorie. Tu ești doar o scamă pe mâneca unui derbedeu. Te oftici?

      Un lucru e cert! Avand in vedere exemplul proprietarilor Sif1&4,actiunea Sif5 va intra pe o panta descendenta pe termen lung...

      Așteaptă și vei vedea cine este “ o scamă” ! Ciurezu a făcut istorie prin faptul ca el cu ai lui au fost sancționați de 3 ori in 13 luni ! Asta este istoria făcută de Ciurezu ! Ciurezu cu ai lui vor rămâne in istorie ca fiind singurii angajați ai unui fond de investiții care își vor trai bătrânețile într-un apartament cu drumuri între parchet și Instanțe civile ! Citat “ Vom vedea”

      La următorul articol despre sif 5 , voi posta o lista cu toți magistrații de la Judecătoria Craiova, tribunalul Craiova , și Curtea de apel Craiova pe care inculpata Carmen Popa ii controlează !

      Bine. Nu ești o scamă . Ești o țestoasa întoarsă pe dos . Dai din picioare, degeaba. Nu ai cum sa te mai miști decât cu ajutor . Vine cooperativa și te întoarce când o mai avea nevoie:)))) ce ne pasa noua de amenzile lu Ciurezu ?! Noi îl vrem pe Drăgoi acolo de unde lakis a scăpat . Deocamdată :)))) noroc și sănătate .

      Or fi fost sancționați. Cine mai crede in ce face ASF? Nimeni. Fapt istoric, ciurezu l-a ținut pe trotuar pe drăgoi. Respect Ciurezu! Fapt rușinos, drăgoi a furat acționarilor dividendul. Fapt penal, drăgoi il ajuta pe Lakis sa spele banii furați din sif1 . Fapt demn de retinut, câțiva din asefisti vor face pușcărie. Cel puțin pentru o întrunire la care au fost partasi gusta , beze și doamna dascălu. În sediul ASFa fost tranșată problema sif5, pe sub asa, feriți de ochii lumii. Sa credem ca pe un simplu strâns de mână? Nu, se vor gasi și bănuiți. DNA stie, doamna, stie, stie.

    Ai sa mori nebun Buzatule. ,te oftica realizările lui Ciurezu,mai este puțin și îți vei vedea copiii la mititica .Stai liniștit Ciurezu ,Anina .Carmen și toti colegii lui nu au de ce sa se teama.V-a luat tot Carmen prin instanța ,se văd Hoții.

    1. Vei vedea și tu și ei dacă au de ce sa se teama !

      Credeați ca scăpați ? V-a sunat ceasul : tic-tac , tic -tac 

    certitudinile sunt clare:

    1.actiunile au scazut 

    2.nu d-a mai facut rascumpararile de actiuni, prin diminuare de capital 

    O sa urmeze lipsa dividend?

    Asta este treaba buna? 

    1. Carmen a luat peste 200 000 de euro și și-a câștigat drumul spre faliment ! Așa cum i-a spus Domnul Drăgoi “ Vom vedea “ Așteaptă și vei vedea !

      Vezi ca ai scris cu D mare,e Dzeu tau,acest dragoi?

      Carmen , vrei sa public lista ? Spune-mi ! Eu te sfătuiesc sa taci , sa dai banii înapoi ! Provoaca-ma !

      Ia publica ma lista,hai...Da-i drumu!

      Ia mai zi ma un psalm,ceva din Domnu tau dragoi...

      :))))) băieți , voi nu aveți treaba. Voi aveți timp prea mult. Pensionari sau șomeri ?:))))))

    In tara asta hoti si escrocii au prioritate.Am avut actiuni la sif4 si dupa 2 ani mi-am vandut actiunile,nu am mai avut incredere in firma care administreaza SIF-ul(dubioasa).De sif1 s-a vazut nai recent.

    sa fut ASF-ul in gura sa-mi dea dividendele ca ii dau in judecata, este dreptul meu constjtutional la propietate!

    am fost clar! 

    sa via la Pitesti, la tribunalul comèrcial, sa-mi dea drepturile de actionar, unii au luat dividende altul pula, ce pule merita ASF-ul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb