TUDOREL TOADER:  "După modificarea OUG 7 declanşez procedura de selecţie a unui nou procuror general"

D.I.
Politică / 1 martie 2019

Tudorel Toader

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, ieri seara, că imediat după adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă ce va modifica OUG 7/2019, va declanşa procedura de selecţie a unui nou procuror general al României.

"Am avut în vedere abrogarea acestui articol 54. Dacă eu în ziua aceea anunţam pe pagina de Internet a MJ, trebuia să merg pe procedura de la momentul acela, adică să se poată înscrie şi judecători la funcţia de procuror general. Ştiam că va urma abrogarea, şi atunci am amânat declanşarea oficială a procedurii ca să mergem pe procedura astfel cum va fi modificată şi săptămâna viitoare sunt convins că Guvernul va adopta ordonanţa de urgenţă de modificare a OUG 7 şi imediat voi avea anunţul pregătit, imediat voi declanşa procedura de selecţie după regulile legale în vigoare la momentul acela", a spus Toader într-un interviu la Antena 3.

El a explicat că va declanşa procedura de selecţie a unui nou procuror general pentru a putea fi îndeplinite toate procedurile şi pentru a-i da timp preşedintelui să studieze propunerea.

"Am declarat că declanşez procedura de numire, selecţie a unui nou candidat pentru funcţia de procuror general pentru ca până la expirarea mandatului să îndeplinim procedurile legale de selecţie, să lăsăm timpul necesar preşedintelui pentru analiză şi eventual pentru validarea propunerii, pentru emiterea decretului de numire a celui pe care îl voi propune candidat pentru procuror general", a afirmat Toader, scrie Agerpres.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. FELICITĂRI DOMNULE MINISTRU VA RUGAM CIT MAI RAPID POSIBIL TARA AȘTEAPTĂ ȘI VA SUSȚINEM. ÎNDREPTAȚI TOT CE S A ÎNCĂLCAT CU BUNA ȘTIINȚA DE ACEASTA MAFIE HITLERISTA NAZISTA.ROMANIA NU TREBUIE SA MAI TRĂIASCĂ PERIOADA DE TRISTA AMINTIRE 1930 1944.DIN PĂCATE TRĂIM ACEASTA PERIOADA 2004 2019.VREM CA ANUL ASTA SA FIE ULTIMUL PENTRU ROMÂNIA. AFARA CU CLICA ASTA TOXICA CARE A DISTRUS ROMÂNIA. EX, BĂSESCU, TIRITURA UDREA, JAPITA BICA, Q SUGEFRAGERISTA KOVESI, TAICA LAZĂR, IOHANES, CIOLOȘ ORBAN, BARNA LA PUSCARIE CU EI. AJUNGE ROMÂNIA NU MAI POATE CU EI

    1. Băă,voua vi sa stricat caca la cap!!!

      Anonimule, mai mare BOU ca tine nici ca s-a bazut !

      Esti bolnav sau bolsevic (alta explicatie nu exista pentru pentru postarea ta care este dincolo de prostie).

      Un om normal nu poate gandi in termenii astia. Esti bolnav sau esti platit ca sa faci figuratie (fara vreun succes) pe site-urile romanesti. O exista vreun acord PSD-Rusia de care noi nu stim (inca). 

      Ba da prost mai esti.

      Cat iei ptr mesajul asta? 

      ba da prosti mai sunteti de la 1.1 la 1.4

      niste analfabeti functionali 

    isi baga nasul in tot sin toate. Si, de obicei, se alege praful de toata zbenguiala lui. In viata lui amarita sigur a avut numeroase prilejuri sa vada, sa ia exemplu, sa invete cum in domeniul lui, unul delicat, se face un lucru bun, un lucru temeini, un lucru care sa dainuie. Chiar zilele aste, activitatea de alegere a procurorului sef al UE i-a oferit o asemenea lectie. Daca ar fi avut dorinta, daca ar fi avut bunul simt, ar fi put sa observe modul delicat, modul elaborat, multitudinea etapelor, multitudinea si diversitatea actorilor care participa la o asemenea actiune, atentia cu care este trata fiecare etapa procesului. Asta inseamna negociere, asta inseamna colaborare, asta inseamna cuprinderea in negociere a tuturor factorilor interesati, astfel incit la sfirsit sa se obtina un rezultat aceptat de toate partile care formeaza si acolo Puterea si Opozitia.

    El nu si nu, cu toate esecurile actiunilor intreprinse, cu toate exemplele bune de urmat care i se ofera mege inainte ca magarul: el cunoaste, el stie, el alege candidatii, el examineaza candidatii, el hotaraste, el propune, iar Presedintele, alesul poporului, este obligat sa numeasca. Si pe toate astea, Tudorel, acest cioclu al Justitiei romane, le face intr-un stil hurdu-burdu: azi emite, miine modifica, poimiine, revine... Pai asta inseamna buna guvernare, asta inseamna colaborare loiala a puterilor? Sigur nu, asta inseamna o imensa bataie de joc la adresa alegatorilor, o scalimbaiala de joc pe care Tudorel il joaca pe melodia stabilita de infractori. 

    1. Bai delicatule.... tu nu ai vazut ca numirea procurorului european este doar o tiganeala politica? Preda urla ca apucatul de a trebuit Moraes sa il calmeze.

      In care se ignora mizeriile facute de Kovesi, plagiatul, faptul ca nu are rangul cel mai inalt cerut, faptul ca este suspecta penal in cazul avionului lui tiriac, etc, etc 

      Alegerea procurorului european este politica 100%. Ori la noi in tara, procurorii vor sa isi aleaga sef pe cine ii taie pe ei capul. Ce propaganda mizerabila esti in stare sa debitezi.

      cu adevarat esti delicat. :)) Altfel nu ti-as fi raspuns, delicat. :)) Dar, in acelasi timp, te vad un pic... dezorientat. In semn ca n-am nimic cu tine, incerc sa te aduc pe calea a buna.

      Astfel, stim ca metoda de luare a deciziei in UE si Romania difera, profund. UE este o uniune, Romania este un stat unitar, inca. :)) Eu am dat ca exemplu alegerea unui inalt functionar in UE doar ca exemplu de colaborare loiala intre componentele unui sistem deosebit de complex. Acolo este o negociere pina se ajunge la un consens. Altfel nu se face nimic. Dar tutusi lucrurile avanseaza. Deci colaborarea loiala functioneaza. 

      Ce se intimpla la noi ti-am explicat in postarea anterioara. Ori asta inseamna orice numai colaborare loiala nu. La noi, infractorii care ne conduc, prin lipsa de dialog practicata, inlatura posilitatea colaborarii loiale. Est evident ca presedintel tarii, ca ales al poporului, si nu orice fel de ales!, are constitutioal atributiile de a constata, analiza si decide. Dar, infractorii neamului i-au luat, noaptea ca hotii!, rind pe rind aceste atributii. Ei, asa, pis-pis, pas cu pas, i-au luat presedintelui toate atributul de decizie si l-au facut pe presedinte secretarul lui Tudorel.  

      Pe scurt si esential, nu se pot lua decizii hotaritoare pentu tara fara un conses intre Putre si Opozitie, oricit ar zice Stefanescu ca poate.

    Bai bubosule, crezi ca esti stapanul Romaniei, dar in curand vei imparti o celula de 3 x 3 cu stapanul tau iubit.

    1. celula este pregatita pentru kovesi, animalule

      Tu esti ala care ii linge bubele de pe fata lu iubitul tau ministru la justitiei?

    Ce-i mai doare pe ei in c.r de voi. Si voi va scoateti ochii unul la altul. Avem tara pe care o meriitam!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb