TUDOREL TOADER, MINISTRUL JUSTIŢIEI:  "Rezultatele raportului privind activitatea DNA vor fi prezentate Parlamentului săptămâna viitoare"

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 16 februarie 2018

"Rezultatele raportului privind activitatea DNA vor fi prezentate Parlamentului săptămâna viitoare"

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, ieri, că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament rezultatele raportului privind activitatea DNA, a DIICOT şi a Ministerului Public. El a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care s-a respectat şi se respectă şi în prezent.

Deşi opinia publică se aştepta ca Ministrul să se refere la activitatea organelor de anchetă penală, el a amânat acest lucru şi s-a referit, în schimb, la vizita sa din Japonia, spre nemulţumirea jurnaliştilor prezenţi.

Ministrul Justiţiei a spus că a fost nevoit să îşi întrerupă vizita în Japonia, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, "date fiind dezbaterile din spaţiul public referitoare la funcţionarea sistemului judiciare".

El a spus că înaintea şedinţei de Guvern de ieri a avut o discuţie cu premierul, care i-a solicitat să facă publică evaluarea sa privind activitatea Ministerului Public.l

El a afirmat că, potrivit legii, va prezenta în Camerele reunite ale Parlamentului raportulul privind activitatea Ministerului Public, DIICOT şi DNA, prezentarea acestui raport fiind o obligaţie a ministrului Justiţiei: "Prezentarea respectivului raport constituie o obligaţie a ministrului Justiţiei, este prevăzută în articolul 79 din Legea privind organizarea judiciară. Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlament, săptămâna următoare, în cursul zilei de joi, la o oră pe care o voi anunţa în timp util, voi face o informare de presă în care voi prezenta conţinutul şi concluziile raportului cu referire la activitatea DNA.

Tudorel Toader a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care s-a respectat şi se respectă şi acum.

La începutul scurtei declaraţii de presă, Tudorel Toader a povestit despre vizita pe care a făcut-o la Tokio, începând din 11 februarie, "la invitaţia şi pe cheltuiala Băncii Mondiale", şi unde a participat la evaluarea marilor proiecte de regenerare urbană din mai multe ţări, proiecte din care face parte şi "Cartierul pentru justiţie". Acesta va fi finanţat de Banca Mondială şi va fi dezvoltat în centrul Bucureştiului, unde vor fi construite sediile CSM, Ministerului Justiţiei, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Ministerului Public, Inspecţiei Judiciare, Institutului Naţional al Magistraturii şi tuturor instanţelor şi parchetelor din Capitală.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut, miercuri seară, o conferinţă de presă de două ore în care a spus că nu are niciun motiv să îşi dea demisia, pentru că a respectat legea în tot ceea ce a făcut.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ne pacaleste; raportul va fi prezentat la 1 Aprilie! 

    1. Gresit,......la calendele grecesti.

    Presedintele......... pas cu pas,

    Toader Tudorel......incetinel. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb