TUDOREL TOADER:  "Nu l-am căutat pe Klaus Iohannis, dar a nu-l căuta nu înseamnă a-l evita"

Andrei Stan
Politică #Legislatie / 21 decembrie 2017

Tudorel Toader (Sursa foto: Gov.ro)

Tudorel Toader (Sursa foto: Gov.ro)

Tudorel Toader a afirmat aseară că este adevărat că nu l-a căutat niciodată pe preşedintele Klaus Iohannis, dar "a nu-l căuta nu înseamnă a-l evita", informează Agerpres.

Într-o emisiune la Antena 3, Tudorel Toader a declarat: "Ministrul Justiţiei, sigur că instituţional, poate dialoga cu preşedintele republicii şi nu vă ascund faptul că oarecum era în intenţia mea, cel puţin în faza iniţială a elaborării proiectului, dar, din senin, am auzit o declaraţie în care spunea că şi-a pierdut încrederea în ministrul Justiţiei. Am luat partea bună, dacă şi-a pierdut, partea bună a fost aceea că a avut încrederea. Pe de altă parte, nu l-am căutat e adevărat niciodată, dar a nu-l căuta nu înseamnă a-l evita. (...) În competenţele mele ca ministru al Justiţiei intră şi elaborarea proiectului legilor justiţiei, de modificare a celor trei legi ale justiţiei".

Oficialul a adăugat că dacă preşedintele ar fi considerat necesară o întrevedere, atunci ar fi putut să îi ceară în cadrul întâlnirilor din şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Ministrul a spus: "Ştiţi că ministrul Justiţiei, prin lege, face parte din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Ne-am întâlnit în acest context. Dacă domnia sa ar fi considerat util, necesar, să avem o întrevedere, sigur, ar fi putut să îmi spună şi sigur dădeam curs. Prin urmare, îmi voi vedea mai departe de limitele mele de competenţă legală şi constituţională".

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că "încercările de a controla sistemul judiciar" fac acest sistem mai prost şi precizează că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl evită în discuţiile pe această temă.

"Aceste încercări de a controla sistemul judiciar nu-l fac mai bun, ci îl fac mai prost", a declarat Iohannis, ieri, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii.

Şeful statului a arătat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl evită în cazul acestui proces.

Preşedintele a afirmat şi că se aştepta ca ministrul Justiţiei să-l contacteze la momentul iniţierii modificărilor legilor Justiţiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb