TUI Travel Center:  Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 20 iulie 2018

Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon

Mai mult de 80% dint românii care vin în agenţiile de turism cu vouchere de vacanţă vor să meargă în concediu la mare în vârf de sezon când sunt cele mai mari tarife şi sunt dispuşi ca pe lângă tichete să plătească în plus pentru a putea achita sejurul dorit, potrivit unui studiu realizat de agenţia de turism TUI TravelCenter.

Datele studiului arată că pentru a se încadra în valoarea voucherelor de vacanţă, o familie formată din doi adulţi şi un copil îşi poate permite doar 3-4 zile de cazare cu mic dejun într-un hotel de trei stele de pe Litoral sau de la munte.

Potrivit TUI TravelCenter, faptul că bugetarii au primit în acest an vouchere de vacanţă a creat o creştere a cererii pentru destinaţiile interne, în special pentru litoralul românesc. Din totalul românilor care intră cu vouchere de vacanţă în agenţiile de turism, peste 80% vor să meargă pe litoral, iar ceilalţi preferă fie staţiuni balneare, fie sejururi la munte. Marea majoritate a celor care nu preferă marea solicită pensiuni în zone agroturistice din Delta Dunării, Maramureş, Moldova, Bucovina, Transilvania şi Cazanele Dunării.

Cosmin Marinof, directorul de vânzări al TUI TravelCenter, a declarat: "Majoritatea turiştilor cu vouchere, fie că aleg marea, muntele sau staţiunile balneare, vor să fie cazaţi în perioada iulie - august 2018, mai exact 15 iulie-15 august, adică în full sezon, când hotelurile şi pensiunile au cele mai mari tarife".

Tariful mediu pentru o vacanţă de vară de 7 nopţi cu mic dejun în această perioadă este 1650 de lei, cu 200 de lei peste valoarea unui voucher de vacanţă.  Din studiul TUI TravelCenter, 40% dintre românii care vin cu vouchere în agenţiile de turism nu vor ca vacanţele pe care le cumpără să depăşească suma de 1450 de lei, 50% dintre ei sunt dispuşi să plătească "din buzunar", în plus, până la 500 - 600 de lei pe un sejur şi mai există 10% care plătesc cu peste 1500 de lei mai mult faţă de valoarea tichetelor.

În medie, însă, pentru că aleg să plece o săptămână la mare, la munte sau în Deltă în vârf de sezon, turiştii plătesc cu 31% în plus faţă de valoarea voucherelor de vacanţă deţinute.

Cosmin Marinof a precizat: "Majoritatea clienţilor îşi doresc vacanţa pentru intervalul 15 iulie-15 august, iar acum mai sunt foarte puţine locuri libere pe litoral. Noi, în general, îi redirecţionăm către finalul lunii august, când avem mai multe locuri libere, indiferent dacă este vorba despre mare sau munte. Le-am explicat clienţilor că aceste vouchere pot fi folosite şi pentru munte, de Crăciun sau Revelion, sau pot cumpăra cu ele vacanţe la mare chiar şi pentru anul următor, mai ales dacă aşteaptă târgul de turism din toamnă, când reducerile sunt foarte mari".

Reprezentantul TUI TravelCenter arată că marea problemă cu voucherele este că s-au acordat foarte târziu şi turiştii nu au putut beneficia de dis­counturile de early booking de 30-40%, astfel încât acum plătesc tariful standard pentru orice vacanţă de vară.

"Sfatul meu este să le ţină şi să îşi rezerve cu aceste vouchere, în noiembrie sau decembrie 2018, vacanţe pentru vara lui 2019. Astfel, beneficiază de tarife de Early Booking şi, cu valoarea de 1450 de lei, pot cumpăra mai multe nopţi de cazare decât acum. Procesul de rezervare acum este unul anevoios, pentru că nici hotelierii de la mare nu doresc să vândă 3 nopţi (media valorică a voucherelor de vacanţă), ci 7 nopţi", a afirmat Cos­min Marinof.

Turiştii ar trebui să ştie că din agenţie pot cumpăra orice vacanţă la orice hotel/pensiune din ţară, iar tarifele din agenţii sunt, în general, mai bune decât cele de recepţie ale hotelurilor şi pot rezerva, practic, orice hotel/pensiune licenţiate din România, chiar dacă acestea, poate, nu acceptă tichete de vacanţă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asa cresc preturile la serviciile turistice din tara, asa vom avea consumatori de turism doar bugetari. Tot înainte cu gratuitatile!

    Paine si circ. Restul e tacere.

    venezuela nu te opri din cadere, romania de intrece in curand

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb