TUI TravelCenter: "Cererea pentru vacanţele în România a crescut în acest an cu aproxmativ 5 %"

A.C.
Miscellanea / 16 noiembrie 2017

"Cererea pentru vacanţele în România a crescut în acest an cu aproxmativ 5 %"

Cererea pentru vacanţele în ţara noastră a crescut în acest an cu aproxmativ 5 % comparativ cu 2016, estimânduse că acest trend va continua şi în 2018, potrivit unui comunicat de presă al TUI TravelCenter remis Redacţiei.

În comunicat se precizează: "Turiştii români alocă pentru o vacanţă la munte în România un buget mediu de 250-300 euro/persoană (3 nopţi cazare+mese). La munte, sunt preferate vacanţele scurte, de weekend, de trei nopţi cazare. Pentru litoralul românesc, durata medie a sejurului este de şase nopţi. Bugetul mediu alocat este de aprox. 500 euro/pers/sejur (cazare + mese). În Delta Dunării, cererea a crescut cu 20 % faţă de 2016 Pentru vacanţele pe pârtiile de schi din România, bugetul mediu alocat este de 500 euro/persoană. În acest moment, preţurile sunt similare cu cele de anul trecut dar ne aşteptăm în urmatoarele luni la creşteri uşoare pentru destinaţiile cerute. Tot mai mulţi români aleg vacanţele în destinaţii exotice care, în urmă cu câţiva ani, erau mai greu accesibile din punct de vedere al preţului şi al conexiunilor cu avionul. Cele mai accesibile pachete de servicii către destinaţiile exotice sunt Thailanda (preţul mediu pentru o vacanţă de şapte nopţi este de 800 euro/persoană, cu zbor plecare din România, însă la TUI TravelCenter sunt oferte în mod constant care pornesc de la 599 euro/persoană) şi Punta Cana (preţ mediu de 1.400 euro euro/persoană, cu zbor cu plecare din România, avem oferte frecvente de la 999 euro/persoană), se informează în sursă".

Conform sursei, pentru restul anului, Thailanda rămâne în topul preferinţelor turiştilor români. Cererea pentru vacanţele în Thailanda s-a majorat cu peste 20% în acest an şi apreciem că şi anul viitor vom avea un avans de două cifre al vânzărilor pentru această destinaţie. În ceea ce priveşte vacanţele estivale clasice, cele mai solicitate destinaţii au fost în acest an Turcia, Grecia şi Bulgaria.

Pârtiile din Austria, Bulgaria şi Franţa sunt în top trei cele mai apreciate de către schiorii români. Aceştia au alocat un bugetul mediu de 700 euro/persoană pentru o vacanţă la schi.

Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/ Eurolines a declarat: "Luna noiembrie este una dintre cele mai bune pentru a rezerva vacanţele estivale. Preţurile sunt mai mici cu până la 40% în această perioadă iar disponibilitatea locurilor de cazare este maximă. Iar românii profită de ofertele Early Booking şi îşi rezervă tot mai din timp vacanţele. De exemplu, rezervările pentru revelion au început încă din august şi, pentru unele hoteluri din ţară, luna septembrie a venit cu "stop sales". Este de aşteptat ca turiştii care preferă vacanţele charter în Grecia, Spania şi Turcia şi cei care aleg vacanţele individuale pe litoralul românesc, grecesc, bulgăresc şi cel turcesc să profite de reducerile Early Booking şi de ofertele speciale pentru toate destinaţiile pe care TUI TravelCenter le oferă cu ocazia Târgului de Turism".

Dar cea mai cautată destinaţie exotică de revelion rămâne Punta Cana, la care s-a înregistrat o creştere de 15% a numărului de turişti faţă de revelionul trecut, mai declară Cosmin Marinof.

"Pe lângă creşterea cererii pentru vacanţele în România, atât în provinciile istorice, în Deltă şi în marile oraşe, se remarcă un interes tot mai crescut pentru circuitele în Maroc şi sejururile în Cipru. Cuba şi Islanda sunt şi ele tot mai căutate, ca şi circuitele", au mai menţionat reprezentanţii companiei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb