Tulcea: Peste jumătate din pensiunile din Delta Dunării nu sunt autorizate

f.a.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 24 iulie 2007

Mai mult de jumătate din pensiunile din Delta Dunării nu sunt autorizate, unele dintre acestea nefiind racordate la sistemul de alimentare cu apă sau canalizare, a declarat, ieri, prefectul judeţului Tulcea, Chirică Lefter. "Sunt unii care au luat case părăsite în Delta Dunării şi au construit acolo vile sau pensiuni fără autorizaţii şi aici de când lumea este aşa. Sunt multe pensiuni nedeclarate de care spun că sunt locuinţe private şi fac evaziune fiscală. Îşi aduc turişti prin diferite reţele, încasează bani, dar turistul acela care se duce la Mila 23 nu vede că nu are apă? Oficial sunt circa 4.800 de locuri de cazare în Delta Dunării, dar neoficial acestea depăşesc 10.000", a spus prefectul Chirică Lefter, citat de NewsIn.

Instituţiile de control se află în imposibilitatea de a-i sancţiona pe cei care desfăşoară activităţi turistice ilegale şi susţin că nu există un cadru legal care să le permită să desfăşoare controale în spaţiile de cazare neautorizate. "Această problemă este în atenţia noastră de foarte mulţi ani. Noi suntem însă legaţi de mâini şi de picioare pentru că sunt construcţii ridicate ca şi locuinţe particulare, de persoane fizice", a declarat comisarul-şef Daniel Negoescu, şeful Gărzii Financiare Tulcea.

În opinia acestuia, singura metodă de rezolvare a acestei probleme este emiterea unui act normativ care să le permită inspectorilor din cadrul Gărzii financiare să desfăşoare controale în punctele de cazare ilegale.

Şi inspectorii din cadrul Inspectoratului în Construcţii Tulcea, deşi desfăşoară programe de control în Delta Dunării, se află în imposibilitatea de a verifica spaţiile de cazare ilegale. "Avem un program de control privind verificarea pensiunilor, dar mergem pe acelea care sunt declarate la primării. Nu avem cunoştinţă despre cele care nu sunt declarate", a declarat Monica Ivanov, şeful Inspectoratului în Construcţii Tulcea.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb