TURCAN: "Ne propunem să creştem capacitatea de testare"

J.P.
Miscellanea / 21 octombrie 2020

"Ne propunem să creştem capacitatea de testare"

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, la Sibiu, că Guvernul şi-a propus şi încearcă zilnic să mărească capacitatea de testare pentru noul coronavirus, dar cea mai mare problemă este criza de specialişti din sănătate care să efectueze aceste analize, conform Agerpres.

"Capacitatea de testare a crescut constant şi vă reamintesc că am plecat de la 400 de teste în aproximativ 17 laboratoare în întreaga ţară şi am ajuns la 30.000 de teste şi peste 140 de laboratoare. În fiecare zi suntem într-un proces de identificare de spaţii şi aparate pentru testare, însă cea mai mare problemă o reprezintă resursa umană la modul real, pentru că, din nefericire, sistemul de sănătate a fost extrem de decimat, foarte mulţi medici au ales să plece în străinătate, unii chiar să nu profeseze, am găsit DSP-urile deprofesionalizate în mare parte la nivel de ţară şi depopulate, aşadar în paralel cu acţiunea noastră de achiziţionare de aparatură, de kituri de testare, de locuri unde să montăm această aparatură, avem această problemă uriaşă pe care zilnic încercăm să o rezolvăm, de a găsi şi oameni care să sprijine şi să facă faţă provocărilor din sistemul de sănătate. Problema resursei umane este peste tot în sistemul de sănătate, de la DSP-uri, la epidemiologi, la biologi, la biochimişti, până la oameni care muncesc în spitale. Aşadar, în fiecare zi ne propunem şi, da, ne propunem să creştem capacitatea de testare", a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Lider al PNL Sibiu, Raluca Turcan a fost prezentă miercuri, la sediul Biroului Electoral Judeţean unde s-au depus candidaturile pentru alegerile parlamentare. Raluca Turcan este prima pe lista PNL Sibiu pentru Camera Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. bani cheltuiti de pomana ca si pe spitalele de carton . testele cf celor care le-au facut , indica si alti virusi nu numai covid . omul sanatos este purtator de tot felul de virusi . prin rezultatele eronate , sint carantinati oameni sanatosi , in plus te poti infecta dupa ce te-ai testat , deci pierdere de timp si bani . v-ati luat dupa bufonii de la antena 3.

    Pai nu zicea Sasu sa ne potolim cu testarea? WTF! Suntem din ce in ce mai incompetenți. Kakastocratia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb