Turismul, serviciile financiar-bancare şi IT-ul vor impulsiona relaţiile României cu Monaco

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 aprilie 2009

Turismul, serviciile financiar-bancare şi IT-ul sunt domeniile care vor permite o dezvoltare rapidă a relaţiilor de afaceri şi de colaborare ale României cu Principatul Monaco, a declarat pentru Agerpres vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România-Monaco, Varujan Alexandru Udrea.

"Probabil, imediat, va fi abordat turismul, ambele ţări oferind călătorilor oportunităţi unice, dacă ne gândim doar la Delta Dunării sau la nu mai puţin celebrul Monte Carlo", a precizat Varujan Alexandru Udrea.

De asemenea, IT-ul ar putea intra chiar de la început pe agenda colaborării dintre cele două state, o importantă firmă din IT-ul românesc fiind interesată să aibă o reprezentare şi servicii externalizate în Monaco.

"Pentru această vară, Camera de Comerţ România-Monaco şi Camera de Comerţ România-Armenia pregătesc o misiune economică comună în Monaco, iar prezenţa multor armeni în Principat mă fac să fiu optimist în privinţa rezultatelor", a mai spus Varujan Alexandru Udrea, care este şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România-Armenia.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), împreună cu Uniunea Camerelor de Comerţ Bilaterale, a organizat, joi, o întâlnire de afaceri, cu participarea prinţului Albert al II-lea de Monaco, aflat în vizită oficială în România.

Evenimentul a permis delegaţiei care l-a însoţit pe şeful statului Monaco să cunoască mai bine România şi potenţialul ei economic. Pe de altă parte, preşedinţii unor importante companii româneşti din industria farmaceutică şi informatică au propus realizarea unor colaborări bilaterale în aceste domenii de vârf pentru economia Principatului, informează CCIR.

Monaco este recunoscut pe plan internaţional pentru rezultatele obţinute în dezvoltarea şi cercetarea din sectoarele medical şi farmaceutic, ca şi din IT&C, la care se adaugă atractivitatea turistică. Acest potenţial semnificativ a determinat crearea, în urmă cu un an, a Camerei de Comerţ şi Industrie România-Monaco.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb