ŢUŢUIANU: "PSD nu are nimic cu nicio multinaţională şi cu nicio firmă din România"

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 10 februarie 2017

Preşedintele Comisiei de control asupra activităţii SRI: "Prezenţa la proteste a unui director al unei firme multinaţionale, care se află în litigii cu statul român pe anumite subiecte, este cel puţin nepotrivită"

Deputatul Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei de control asupra activităţii SRI, a declarat, ieri, că a primit asigurări din partea directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, că instituţia va informa comisia "ori de câte ori există elemente care arată că anumite firme, prin activităţile pe care le desfăşoară, au o interferenţă cu ceea ce înseamnă securitatea naţională".

Întrebat dacă în cadrul audierilor a fost lămurit aspectul "implicării multinaţionalelor" în protestele din Piaţa Victoriei, Adrian Ţuţuianu, a declarat: "Vă spun că toţi membrii comisiei au adus în faţa conducerii SRI cam tot ceea ce s-a vehiculat în spaţiul public. Şi am văzut aici anumite comentarii inclusiv cu privire la mine. Şi anume că eu aş avea ceva cu multinaţionalele, PSD are ceva cu multinaţionalele. Ba, unii şi-au permis să facă comentarii de genul ce bunuri am eu prin casă. (...) Prima chestiune - PSD nu are nimic cu nicio multinaţională şi cu nicio firmă din România. Firmele sunt importante să creeze locuri de muncă, să plătească taxe şi impozite, să respecte cadrul normativ existent. Doi - au fost informaţii şi am cerut ca ele să fie verificate privind activitatea unor conduceri de companii şi ca să fim foarte echilibraţi, şi cu capital extern, dar şi cu capital românesc, care s-au implicat în aceste proteste. V-am indicat şi un text de lege: folosirea bunurilor societăţii şi creditului societăţii în interesul unui terţ este infracţiune pe Legea 31/1990".

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI a mai spus, citat de Agerpres, că "prezenţa la proteste a unui director al unei firme multinaţionale, care se află în litigii cu statul român pe anumite subiecte, este cel puţin nepotrivită". "Îmi menţin această afirmaţie", a declarat Ţuţuianu.

El a adăugat că "există o directivă europeană care trebuie implementată în România": "Am avut o discuţie legată de eventualele reacţii ale unor firme faţă de implementarea acestei directive şi de intenţiile de modificări legislative, Cod fiscal şi aşa mai departe ale Guvernului sau legate de salariul minim pe economia naţională. Am primit asigurări că toate lucrurile care ţin de securitatea naţională (...) ne vor fi aduse la cunoştinţă de SRI. Dacă vorbim de infracţiunea prevăzută de Legea 31/1990, evident că SRI nu are nicio legătură, Poliţia să facă verificări şi, apoi, treaba Parchetului pentru că nu-i treaba SRI. Doi, dacă sunt elemente sau activităţi care privesc securitatea naţională este treaba Serviciului Român de Informaţii. SRI va informa Comisia SRI ori de câte ori există elemente care ne arată că anumite firme, prin activităţile pe care le desfăşoară, au o interferenţă cu ceea ce înseamnă securitatea naţională".

AmCham Romania: "Acuzaţiile la adresa companiilor multinaţionale - nefondate şi neconstructive pentru economie şi societate"

Camera de Comerţ Româno-Americană - AmCham Romania -respinge acuzaţiile îndreptate împotriva companiilor multinaţionale vehiculate recent în spaţiul public prin care acestora li se atribuie o implicare în susţinerea protestelor publice ca reacţie la schimbările fiscale şi legislative. Un comunicat de presă al AmCham spune: "Considerăm nesănătoasă pentru societatea românească propagarea unor insinuări lipsite de fundament. Cetăţenii români, indiferent de locul de muncă, îşi exprimă public, în mod liber şi voluntar convingerile, fără interferenţe din partea angajatorilor. Capitalul uman este una din cele mai valoroase resurse pe care România le deţine, un important avantaj competitiv ce a plasat România pe harta economiei internaţionale, datorită competenţelor tehnice, lingvistice şi creativităţii prin care în special tinerele generaţii s-au făcut remarcate pe piaţa muncii şi care au avut un rol determinant în atragerea investiţiilor în economia românească. În condiţiile în care acest avantaj este grevat de exodul de tineri talentaţi şi de tendinţele demografice, considerăm că stigmatizarea angajaţilor în funcţie de ţara de origine a investitorilor induce o stare de tensiune şi neîncredere la nivelul angajaţilor şi angajatorilor deopotrivă, şi transmite un semnal nefavorabil către investitori. Prin volumul investiţiilor, amploarea operaţiunilor şi numărul de locuri de muncă create, companiile multinaţionale asigură bunăstarea a sute de mii de familii de români, au un aport însemnat la PIB, susţin cu dedicare şi generozitate cauzele sociale şi oferă accesul la expertiza vastă acumulată în alte pieţe, susţinând avansul economiei româneşti.

În România anului 2017 este de dorit ca valori precum responsabilitatea, integritatea şi spiritul civic deprinse în contextul locului de muncă, să fie recunoscute şi însuşite de angajaţi, indiferent că activează în sectorul public sau privat".

În opinia AmCham, trebuie încurajată colaborarea dintre companiile locale şi cele cu capital străin, care sunt parteneri în dezvoltarea unui mediu de afaceri solid şi competitiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb