Uber se extinde în Orientul Mijlociu prin achiziţia companiei Careem

I.M.
Companii / 26 martie 2019

Uber se extinde în Orientul Mijlociu prin achiziţia companiei Careem

Uber Technologies face cea mai mare achiziţie a sa, prin cumpărarea rivalei din Dubai, Careem Networks FZ, pentru 3,1 miliarde de dolari, într-o tranzacţie care-i va extinde operaţiunile în Orientul Mijlociu, transmit BBC şi Reuters, citat de Agerpres.

"Acordul dintre Uber şi Careem subliniază potenţialul imens al sectorului de ride-hailing (comanda unei maşini prin intermediul unei aplicaţii) în Orientul Mijlociu", a afirmat Sam Blatteis, şeful companiei MENA Catalysts.

Tranzacţia, care se va finaliza în primul trimestru din 2020, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare, vine înaintea planificatei listări la bursa de la New York a companiei americane de ridesharing. Analiştii se aşteaptă ca în aprilie Uber să lanseze oferta sa publică iniţială (IPO), care ar putea evalua compania la 120 miliarde de dolari. Decizia Uber vine pe fondul sporirii apetitului investitorilor pentru noile listări la bursă.

Careem va deveni o subsidiară deţinută integral de Uber, va opera ca o firmă independentă şi va fi condusă de Mudassir Sheikha, cofondatorul şi actualul director general al companiei din Dubai.

Uber a anunţat că va plăti 1,4 miliarde de dolari în numerar şi 1,7 miliarde de dolari în titluri convertibile, care vor fi convertite în acţiuni Uber, la un preţ egal cu 55 de dolari per titlu, scrie Agerpres.

"Acesta este un moment important pentru Uber deoarece continuăm extinderea pe plan global. Careem are un rol cheie în viitorul mobilităţii urbane din Orientul Mijlociu, devenind unul din cele mai de succes start-upuri din regiune", a afirmat directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi.

Negocierile dintre Uber şi Careem au durat nouă luni şi reprezintă un pas înainte pentru compania americană, după o serie de dificultăţi pe plan global şi vânzarea operaţiunilor din China, Rusia şi sud-estul Asia către rivalii locali, din cauza pierderilor semnificative.

Careem are 33 de milioane de utilizatori înregistraţi şi era evaluată în octombrie la aproximativ două miliarde de dolari. A fost înfiinţată de Mudassir Sheikha şi Magnus Olsson, care au lucrat împreună la firma McKinsey. Printre investitorii Careem se află producătorul auto german Daimler, Didi Chuxing, cea mai mare companie chineză de ride-hailing, compania niponă de internet Rakuten şi Kingdom Holding Company din Arabia Saudită.

Careem, înfiinţată în 2012, operează în 98 de oraşe din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Pakistan şi Turcia, în timp ce în aceste regiuni Uber operează în 23 de locaţii, mai informează Agerpres.

Uber încearcă să se extindă deoarece se confruntă cu o concurenţă în creştere în cele 70 de ţări în care operează.

Tranzacţia reprezintă a doua mare achiziţie a unei companii tehnologice din Orientul Mijlociu după ce Amazon a cumpărat Souq în 2017, pentru 580 de milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb