UCIDEREA URSULUI ARTHUR: Cum pot fi ţinuţi urşii în pădure, cu bani puţini, şi de ce nu fac autorităţile nimic

J.P.
Miscellanea / 6 mai 2021

Cum pot fi ţinuţi urşii în pădure, cu bani puţini, şi de ce nu fac autorităţile nimic

Preşedintele Agent Green a explicat la Digi24 câteva metode simple şi nu foarte costisitoare prin care urşii pot fi ţinuţi departe de gospodării. Gabriel Păun spune că a dus reprezentaţi ai autorităţilor chiar şi în Statele Unite, pentru a vedea cum comunităţile se protejează, dar până acum acestea nu au luat nicio măsură. Discuţia a avut loc pe fondul uciderii celui mai mare urs din România.

Gabriel Păun, preşedinte Agent Green: "Am vizitat gospodării de oameni care au făcut plângeri, care au dus la această derogare, care nu aveau niciun fel de protecţie. Nu aveau gard, se învecinau direct cu pădurea. Nu poţi să ceri, când tu nu ai un minim minimorum de diligenţă ca să îţi dovedeşti buna credinţă. Nu poţi să te plângi, nu poţi să ceri compensaţii, când practic îl inviţi pe urs să vină la tine în gospodărie.

Într-o localitate, nu departe de acolo, în acelaşi judeţ, s-a demonstrat că se poate să ţii ursul în pădure şi nu mai vine. Am ajutat localnicii din donaţii, am pus gard electric, i-am sfătuit. Ursul nu vine doar la oi şi găini. Vine şi la fructe. Ursul mănâncă cam ce mâncăm şi noi. Venea la cireşe, la mere. "Domne, mai mănânci merele alea?". "Nu-mi mai trebuie". A tăiat mărul, a tăiat cireşul, a pus gard electric, nu mai vine ursul. L-a "pişcat o dată" (contactul cu gardul electric - n.red.) şi gata. Acum toată lumea vrea gard electric.

Cineva trebuie să-i sfătuiască şi să-i ajute. Asta e tot. Sunt soluţii simple.

Am dus consiliul judeţean din Harghita şi autorităţile de acolo în Yellowstone. I-am dus în SUA, acolo unde se implementează proiecte de succes."

Preşedinte Agent Green: "I-am dus în SUA să vadă cum se protejează comunităţile. Autorităţile de aici nu au făcut nimic

Autorităţile nu fac nimic. Trebuie să deblocheze nişte bani. L-am dus pe fostul ministru al mediului într-o comunitate din Covasna, cred că era noiembrie, sau decembrie 2019, a văzut cu ochii domniei sale cum funcţionează şi cum proteajează gardul electric comunitatea. A înţeles importanţa, a spus că a alocat nişte bani, dar banii încă nu au ajuns la comunităţile locale.

Nu trebuie să ne speriem că pierdem bani de la bugetul de stat. Sunt bani puţini, nu sunt mulţi. Sunt bani care trebuie deblocaţi de la Ministerul Mediului. Oricum, acest minister a primit mai mulţi bani anul acesta. Trebuie dat ceva acolo unde avem acea hartă roşie a zonelor cu risc maxim de atac. Să-i ajutăm pe oameni cu garduri electrice, să avem pe străzi acele tomberoane anti-urs, care nu pot fi deschise în veci de urs, ci doar de oameni. Chestii simple...

Nu avem astfel de tomberoane în România, deşi am dus firma de salubrizare din Covasna, am dus autorităţile acolo. Tomberonul acela special l-au văzut şi l-au atins şi ei. Au zis că pot face aşa ceva în câteva zile. Unul nu am văzut până acum. În continuare urşii vin la gunoaie. Este atât de simplu! A venit o dată, nu a putut să îl deschidă, nu mai vine.

Stupii de albine sunt protejaţi cu garduri electrice (în Yellowstone, SUA - n.red). S-a pişcat o dată, nu mai vine. Gropile de gunoi sunt protejate cu garduri electrice, nu mai vine."

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Oare cat de mare o fi fost SPAGA primita de ungurul TZANKOS BARNA,pentru eliberarea AUTORIZATIEI de UCIDERE a lui ARTHUR.? Eu,cred ca foarte mare,insa aprobarea a fost data cu acordul IACOBINULUI CATU. Se pare ca v-a primi si el o TINICHEA de la "PRINT" !

    1. Iacobinul Catu nu ca un OM cu idei democrate avansate ci cu intelesul de CALUGAR.!

      Nu a fost mare spaga. Aceste scursuri se multumesc cu putin plus niste scuipati intre ochi. Pe langa ungur si cutu, si hohanis/kalergi a fost implicat.

      EU , AM AUZIT ALTCEVA : CA URSII POT FI TINUTI IN PADURE , INTR-UN SINGUR MOD : NU '''''' EXTRASI '''''', S-AU RECOLTATI '''''' !!! NU , NU , NU , NU !!! CI '''''' DECUPATI ''''''' !!! DOAR DECUPANDU-I , ACESTIA VOR RAMANE LINISTITI , IN PADURE !!! LEGEA E LEGE !!! TREBUIESC '''''' DECUPATI '''''' !!!

      decupeaz-o pe ma-ta , si la urma decupeaza-te singur , o sa-ti multumim nebunule !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb