UCRAINA, PROIECTE DE LEGE Interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 31 martie 2022

Interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei

Războiul modifică multe, inclusiv optica în ceea ce priveşte libertatea religioasă. În Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral ucrainean) au fost înregistrate două proiecte de lege privind interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei. Proiectul de lege nr. 7204 din 22 martie 2022 "Cu privire la interzicerea Patriarhiei Moscovei pe teritoriul Ucrainei" a fost depus de Oksana Savciuk, singurul deputat care reprezintă partidul naţionalist "Svoboda" în actuala convocare a Radei Supreme, informează agenţia bucpress.eu. Potrivit documentului, scopul principal al proiectului de lege este interzicerea activităţilor Patriarhiei Moscovei, adică ale Bisericii Ortodoxe Ruse şi ale tuturor organizaţiilor religioase care fac parte din aceasta, inclusiv BOU-PM, naţionalizarea tuturor proprietăţilor bisericeşti ale Bisericii Ortodoxe Ruse şi ale organizaţiilor religioase care fac parte din aceasta în Ucraina (în termen de 48 de ore de la data adoptării acestei legi). Documentul mai prevede ca tuturor comunităţilor religioase, mănăstirilor şi instituţiilor de învăţământ duhovnicesc ale Patriarhiei Moscovei trebuie să li se ofere posibilitatea să-şi schimbe subordonarea jurisdicţională (în termen de 14 zile de la data intrării în vigoare a acestei legi).

Pe de altă parte, la 26 martie în Parlament a fost depus Proiectul de lege nr. 7213 cu privire la modificarea Legii Ucrainei "Cu privire la libertatea de conştiinţă şi organizaţiile religioase". Modificările se referă la interzicerea activităţilor organizaţiilor religioase care fac parte din structura (sau sunt o parte) a unei organizaţii (asociaţii) religioase, al cărei centru principal (de conducere) se află în afara Ucrainei, într-un stat care este recunoscut de lege că a efectuat o agresiune militară împotriva Ucrainei sau a ocupat temporar o parte a teritoriului Ucrainei. Iniţiatorii proiectului de lege sunt deputaţii din partidele politice "Glasul" şi "Slujitorul poporului" - Inna Sovsun, Natalia Pipa, Gheorghe Mazuraşu, Roman Lozinsky, Solomiya Borovska, Kira Rudik şi Iaroslav Iurcişin. Dincolo de argumente, astfel de iniţiative, menite să îngrădească anumite libertăţi, nu au cum să nu stârnească îngrijorare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Au interzit partidele,presa subordonata lui zelenski,acum interzice si biserica,wow democratie nu gluma in Ucraina

    Sa ii ridicam in slavi pe acesti banditi care nu au in capt decat interzicerea a ceea ce nu le convine. Asa au interzis si limba romana. Noroc cu creytinul Ciumpalacu ca il invita pe actorasul penibil sa cuvanteze in parlament. Dupa ce a cuvantat in propxima tara fata de Ucraina, si anume Australia.

    Fiecare biserica ortodoxă este națională.

    Ar fi culmea ca BOR sa se subordoneze bisericii Moscovei. 

    Biserica Moscovei face politica in Ucraina.

    Să-și vada de enoriasii ei si sa fie cu pacea, nu cu razboiul si crimele 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb