Ucraina reia importurile de gaze naturale din Slovacia

M.F.
Internaţional / 8 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Ucraina a anunţat astăzi că a reluat importurile de gaze naturale din Slovacia, întrerupte în perioada 2-6 octombrie, pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii la conducta Dolina - Uzhgorod, informează Interfax.

Potrivit companiei Eustream, operatorul sistemului de transport de gaze naturale din Slovacia, în data de 7 octombrie a fost livrată Ucrainei o cantitate totală de 23,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, o cantitate mai mică decât media importurilor din luna septembrie.

În perioada ianuarie - septembrie 2018, Ucraina şi-a redus importurile de gaze naturale cu 24,7% (sau 2,640 miliarde metri cubi) comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 8,065 miliarde metri cubi. În această perioadă, importurile din Slovacia s-au cifrat la 5,017 miliarde metri cubi, cu 36,4% mai puţin comparativ cu perioada ianuarie - septembrie 2017, în timp ce cantitatea de gaze naturale importată din Ungaria a crescut cu 27,9% în ritm anual până la 2,509 miliarde metri cubi, iar importurile de gaze naturale din Polonia au scăzut cu 37,4% până la 538,7 milioane de metri cubi.

Compania Ukrtransgaz, deţinută în întregime de grupul de stat Naftogaz Ukrainy, operează o reţea de gazoducte şi 12 facilităţi de subterane pentru stocarea de gaze naturale în Ucraina.

Ucraina consumă anual circa 50 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, iar producţia internă se ridică la aproximativ 20 de miliarde metri cubi, restul fiind acoperit de importuri. Ucraina, ţară care anterior îşi asigura necesarul de gaze naturale din Rusia, a început să achiziţioneze gaze naturale din Europa, oprind importurile ruseşti din luna noiembrie 2015, ca urmare a anexării Peninsulei Crimeea de către Moscova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb