Ucraina: Şeful armatei recunoaşte că forţele ucrainene sunt în dificultate în regiunea Harkov

R.S.
Internaţional / 12 mai

Ucraina: Şeful armatei recunoaşte că forţele ucrainene sunt în dificultate în regiunea Harkov

Şeful armatei ucrainene Oleksandr Sîrski a declarat că forţele ucrainene sunt într-o situaţie dificilă în regiunea Harkov, dar ele fac tot posibilul pentru a rezista în faţa ofensivei ruse, transmite Reuters.

Rusia a lansat vineri un nou asalt de pe teritoriul său asupra regiunii ucrainene Harkov, ameninţând cu deschiderea unui nou front în războiul început în februarie 2022.

Moscova a anunţat sâmbătă că a capturat cinci sate din regiunea Harkov, în timp ce armata ucraineană susţine că a respins atacurile şi că luptă pentru controlul asupra localităţilor, conform Reuters.

''Unităţile forţelor de apărare duc bătălii defensive intense, încercările invadatorilor ruşi de a ne sparge apărarea au fost stopate'', a scris Sîrski, conform Reuters.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării rus a anunţat că fragmente dintr-o rachetă Toşka-U lansată de Ucraina şi doborâtă de sistemele de apărare ruse au avariat un bloc de apartamente în oraşul rus Belgorod.

În atacul ucrainean au mai fost utilizate rachete Vampire şi Olha.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. In dificultate esti cand nu stii subiectele la examen. E dezastru, nu dificultate. Ucrainenii sunt morti, dar ei inca nu stiu asta. Dead men walking.

    Orcii tot ingrasa pamantul de vreo 3 ani prin Ucraina. Mai bine caramba acas cati ati mai rmas.

    1. Pai rusii sunt acasa in Ucraina.

      Rusia Moscovita s fost o ramură rusească care a apărut relativ târziu și care a plătit tribut la tătari pană la 1500.

      A ajuns la Marea Neagra și Baltica după 1700 când deja națiunea ucrainiana se conturase.

      Dacă Rusia a cucerit Basarabia la 1812 asta nu înseamnă că acolo e Rusia. 

      Dupa marea invazie mongola la 1240, cnezatele de Kiev, Moscova, Riazam, Azov, etc (care anterior invaziei erau conduse de descendenti comuni slavi si vikingi), si au pierdut independenta pana la 1520. Plateau deopotriva tribut hanilor, fara deosebire. In fata expansiunii otomane in Crimeea si a Poloniei la Nipru, cnezatele se unesc si recunosc autoritatea Moscovei la 1570 prin intermediul bisericii ortodoxe de rit bizantin.

      Ucraineni=rusi.

      Zelenski=Puti n.

      Din toate punctele de vedere!! 

      orcii-s prea grei de cap sa priceapa. ucraina nu e rusia, georgia nu e rusia, moldova nu e rusia.

      Ucraina este Rusia. Nu e nicio diferenta intre cele doua state si cele doua popoare. La fel de rai, la fel de jigodii, la fel de lipsiti de respect pentru umanitate. Singura diferenta e propaganda ucrainenilor care pare mai activa. Pacat ca nu e si poporul la fel de activ. Putorile se ascund de recrutare.

      Multi HABARNISTI prin Romania isi dau si ei cu parerea despre un RAZBOI FRATICID intre doua TARI care inca de la inceputurile formari lor au fost surori. Prima CAPITALA a RUSIEI a fost KIEVUL. In lume ,sunt multe TARI NEDREPTATITE carora li sau luat TERITORII cu JAPCA. Una dintre aceste TARI,este ROMANIA,care a fost aruncata in GHEARELE RUSIEI la sfarsitul celui de al doilea RAZBOI MONDIAL. Din VECHEA ROMANIE,sau infrupta si RUSII si UCRAINIENII. Romania,a pierdut un sfert din vechea Romanie,prin intelegeri care nu au avut nimic deaface cu ROMANII. Este CLAR ca RUSIA,a inceput RAZBOIUL cu UCRAINA dorind sa isi realipeasca TERITORIILE peste care a fost STAPANA.Numai ca ,dupa caderea fostei COMUNITATI COMUNISTE din care a facut parte si Romania,STAPANII LUMI,au facut iarasi mari NEDREPTATI. Asa se intampla cand CAINELE cel MARE il F..E pe cel MIC. GERMANIA,s-a UNIT cu acordul celor doua mari PUTERI,iar celelalte TARI care au pierdut TERITORII nu au primit acordul de REANTREGIRE. De ce ,MARILE PUTERI,nu au fost deacord ca ROMANIA,sa isi REPRIMEASCA VECHILE TERITORII luate cu JAPCA dupa MODELUL UNIRII celor doua GERMANIEI.REPUBLICA MOLDOVA si TERITORIILE ROMANESTI OCUPATE de RUSI si date UCRAINIENILOR,sunt si azi MARILE RANI ale ROMANIEI. Ba mai mult,ca sa fim primiti in UE si NATO,prin vointa unor TRADATORI aflati vremelnic la conducerea ROMANIEI,am fost OBLIGATI sa RENUNTAM la aducerea la PATRIA MAMA a TERITORIILOR noastre.Ce se intampla azi in UCRAINA cu CETATENII ROMANI aflati in TERITORIILE ROMANESTI este aproape un DEZASTRU. UCRAINIENII,se poarta cu ROMANII nostri,la fel ca TERORISTI RUSI cu poporul UCRAINIAN,cel ADEVARAT. In aceste conditii,noi romanii,am dat dovada de mult UMANISM,si am ajutat si ajutam UCRAINA cum nici un vecin nu a ajutat. Oare STRAMOSII nostri,de ce au MURIT cu SUTELE de mii in RAZBOAIELE MONDIALE ca sa isi apere TARA si sa o REANTREGEASCA. Cred ca ei se rasucesc in MORMINTE cand vad de acolo din CERURI,cum ROMANIA a ramas tot mica ,iar ROMANII sunt BATJOCORITI. BRAVOS NATIUNE.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb