Ucraina va folosi tehnologia Blockchain pentru tranzacţiile imobiliare

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 18 august 2017

Ucraina va folosi tehnologia Blockchain pentru tranzacţiile imobiliare

Tehnologia Blockchain poate fi utilizată în moduri diferite, iar mai nou, guvernele unor ţări o pun în aplicare pentru a revoluţiona tranzacţiile cu proprietăţi imobiliare, potrivit presei internaţionale.

Blockchain-ul este un registru, comparabil cu foile de calcul Excel, dar care acceptă introducerea de date de la mai multe părţi implicate. Acest registru poate fi modificat numai atunci când există un consens în grup, oferind siguranţă informaţiilor stocate în blocuri, şi contribuind astfel la transformarea pieţelor imobiliare. De exemplu, Suedia, Georgia şi Estonia au lansat deja programe de tip Blockchain pentru a ajuta la gestionarea titlurilor de proprietate, scrie The Huffington Post.

Ţara care a adoptat cel mai recent acest tip de tehnologie este Ucraina, în speranţa că va conduce la un "boom" imobiliar. Preţurile locuinţelor din Ucraina au înregistrat o scădere masivă în anul 2014 şi 2015, de aproape 70% faţă de nivelul din 2008.

În prezent, economia Ucrainei dă semne de redresare, PIB-ul crescând cu 2,3% anul trecut. Acest lucru a făcut investiţiile imobiliare atrăgătoare, în special pentru cumpărătorii străini, iar guvernul ucrainean caută în prezent modalităţi de a facilita tranzacţiile pentru stimularea perspectivelor economice.

O nouă legislaţie care va fi adoptată la 1 ianuarie 2018 le va permite investitorilor străini să cumpere terenuri în Ucraina. Acest proces trebuie să fie uşor şi transparent, motiv pentru care ţara se îndreaptă către un sistem de tip Blockchain.

Guvernul ucrainean a colaborat recent cu "Bitfury Group", o companie globală de tehnologie, pentru a pune o gamă largă de date guvernamentale pe o platformă de blocuri. Din această colaborare a rezultat "Propy", un magazin global de proprietăţi şi un registru de titluri descentralizate, care le permite investitorilor străini să achiziţioneze pentru prima dată proprietăţi imobiliare online. Din Kiev până în oraşele de la Marea Neagră, "Propy" va permite vânzarea online a proprietăţilor ucrainene.

Oleksandr Ryzhenko, şeful Agenţiei de Stat pentru eGuvernare din Ucraina, a afirmat: "Ambiţia noastră este ca Ucraina să fie una dintre cele mai importante naţiuni ale lumii în stabilirea unui ecosistem complex de blocuri (Blockchain), iar sectorul imobiliar este o parte importantă a strategiei globale a Blockchain-ului. (...) Adoptarea tehnologiei Blockchain va aduce beneficii tuturor în tranzacţiile imobiliare prin promovarea transparenţei, eficienţei şi securităţii".

Prin intermediul registrului de blocuri al criptomonedei Ethereum, "Propy" le permite brokerilor, cumpărătorilor, vânzătorilor, agenţilor, notarilor şi titularilor să semneze tranzacţiile în cadrul legal existent. Similar cu Bitcoin, Ethereum este o reţea publică de blocuri distribuite.

Natalia Karayaneva, CEO al "Propy", a afirmat, citată CoinTelegraph: "Angajamentul recent al Ucrainei de a construi o bază de date guvernamentală internă pe bază de Blockchain cu Bitfury a fost un prim pas important".

Existenţa unui registru funciar pe un registru distribuit, cum este Blockchain, poate accelera procesul de înregistrare. Registrul poate fi actualizat imediat cu privire la o achiziţie/leasing/ipotecă, cu toate informaţiile relevante.

În plus, utilizarea sistemului Blockchain poate reduce în mod semnificativ fraudele de proprietate. Fiecare proprietate va fi codificată în mod unic şi legată de o cheie de utilizator securizată, deţinută de proprietar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb