UE, aşteptată să anunţe noi sancţiuni împotriva Rusiei

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 iulie 2014

UE, aşteptată să anunţe noi sancţiuni împotriva Rusiei

Dmitri Medvedev atenţionează: "Rusia vrea să continue cooperarea reciproc avantajoasă cu Europa"

----------

Actualizare 17:45 UE vrea să întrerupă finanţarea pentru băncile publice ruseşti

Uniunea Europeană (UE) intenţionează să întrerupă finanţarea pentru băncile publice ruseşti, printre sancţiunile pe care urmează să le adopte împotriva Moscovei pentru sprijinirea separatiştilor din estul Ucrainei, informează Financial Times, citat de AFP.

Comisia Europeană vrea să împiedice băncile ruseşti să emită noi produse financiare pe pieţele financiare europene, inclusiv la Londra, pentru a le împiedica să obţină fonduri de la non-europeni.

-----

Comisia Europeană este aşteptată să prezinte, astăzi, noi sancţiuni împotriva Moscovei, fiind în atenţie în acest sens sectorul financiar şi cel al apărării din Rusia.

"Am solicitat Comisiei Europene şi Serviciului de Acţiune Externă să pregătească propunerile de măsuri, care să privească inclusiv accesul la pieţele de capital, sectorul apărării, produsele cu dublă utilizare şi tehnologiile sensibile. Aceste propuneri vor fi prezentate joi (n.r. astăzi)", a declarat, marţi seara, reprezentantul UE pe probleme de politică externă, Catherine Ashton, în urma unei reuniuni a miniştrilor de externe din UE, desfăşurată la Bruxelles.

La rândul său, ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a afirmat că UE a decis să accelereze presiunile asupra părţilor care nu contribuie la rezolvarea crizei din Ucraina. Steinmeier a precizat că reuniunea de marţi a adus trei decizii majore: extinderea "listei negre" care îi priveşte pe cei ce susţin factorii de decizie de la Moscova şi pe ce responsabili de "destabilizarea estului Ucrainei; accelerarea pregătirilor privind lista de sancţiuni împotriva Rusiei şi solicitarea adresată Comisiei Europene privind propunerile de măsuri restrictive adiţionale.

Anul acesta, Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni împotriva unui număr 63 de oficiali şi companii ruseşti, ca răspuns al anexarea Crimeei la Rusia. Sancţiunile presupun îngheţări de active şi interdicţii de călătorie.

Dar, după incidentul din 17 iulie, când a fost doborât în Ucraina avionul MH17 aparţinând "Malaysia Airlines", Washington-ul a îndemnat UE să aplice noi sancţiuni împotriva Moscovei.

Rusia a calificat, în mai multe rânduri, drept "contarproductive" sancţiunile şi a avertizat că ele vor avea un "efect de bumerang" asupra economiilor europene.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că noile sancţiuni trebuie privite cu mare atenţie şi a semnalat că acestea ar putea pune capăt relaţiilor SUA-Rusia.

Medvedev: "Criza din Ucraina a complicat considerabil relaţiile noastre cu UE"

Rusia intenţionează să continue cooperarea "reciproc avantajoasă" cu Europa, care va rămâne cel mai important partener comercial al ţării, "indiferent de evenimentele din Ucraina", potrivit afirmaţiilor făcute ieri de prenmierul rus Dmitri Medvedev.

"Trebuie spus direct că actuala criză din Ucraina a complicat considerabil relaţiile noastre cu Uniunea Europeană", a spus Medvedev, adăugând: "Uneori, aceste evenimente sunt considerate un moment de cotitură între trecutul şi viitorul Europei, dar nu pentru ţara noastră. Încă suntem stabili cu privire la cooperarea reciproc avantajoasă. Uniunea Europeană va rămâne, pentru o lungă perioadă de timp, principalul nostru partener comercial".

Conform Eurostat, Rusia este al treilea partener comercial major al UE, după Statele Unite şi China. Rusia este responsabilă de 7% din importurile totale ale UE, respectiv de 12% din exporturile totale din UE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa continue cooperarea?!? Au cooperat si atunci cand Rusia a ocupat Crimea? au cooperat si la apasarea butonul BUK? au cooperat si la omoararea miilor de oameni nevinovati din Ucraina? au cooperat si la omorarea celor 300 de pasageri? Poate coopereaza si la ocuparea Basarabiei sau a Romaniei......

    Sau se refera tov. Medvedev la cooperarea reciproc avantajoasa avand ca victima Presedintele Poloniei impreuna cu elita politica a tarii. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb