UE, dispusă să negocieze cu SUA pentru soluţionarea disputelor comerciale

Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iunie 2018

UE, dispusă să negocieze cu SUA pentru soluţionarea disputelor comerciale

Uniunea Europeană este dispusă să discute cu SUA pentru soluţionarea dis-putei comerciale declanşată de decizia Washingtonului de a impune tarife vamale suplimentare pentru oţelul şi aluminiul provenit din Europa, a declarat ieri comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, transmite Reuters, conform Agerpres.

Calificând tarifele vamale americane ca drept "ilegale" şi contravenind prevederilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Malmstrom a subliniat că nu există altă opţiune decât introducerea de măsuri retaliatorii pentru a proteja interesele şi locurile de muncă europene.

"Suntem tot timpul deschişi să vorbim cu SUA. Întreaga Uniune Europea-nă se bazează pe ideea discuţiilor", a spus Malmstrom. Aceasta a adăugat că, începând de astăzi, Uniunea Europeană va percepe tarife de import de 25% pentru o gamă largă de produse americane, ca reacţie la tarifele impuse, la începutul acestei luni, de SUA pentru oţelul şi aluminiul din Europa.

După ce a impus tarife mai multor parteneri comerciali, SUA a ameninţat recent China cu noi tarife pentru produse în valoare de 200 miliarde de dolari, escaladând un conflict care a declanşat deja măsuri retaliatorii din partea statelor din întreaga lume.

Cu prilejul unei vizite în Noua Zeelandă, Malmstrom s-a declarat foarte îngrijorată de posibilitatea ca această situaţie să escaladeze într-un război comercial total care ar afecta lanţurile globale de aprovizionare şi ar prejudicia economia mondială. De asemenea, Malmstrom a criticat politicile protecţioniste ale preşedintelui american Donald Trump, avertizând că unele ţări acţionează în afara normelor convenite în comun în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Malmstrom a spus că regulile OMC nu sunt perfecte dar au deservit bine economia mondială în beneficiul tuturor ţărilor, inclusiv SUA. "Nu este pe moarte dar are nevoie de modernizare", a spus Malmstrom referindu-se la sistemul comercial bazat pe regulile OMC, adăugând că Europa va colabora cu ţările care gândesc la fel pentru a pune la punct un nou set de de reguli în cadrul OMC.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb