UE extinde sancţiunile împotriva Rusiei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 mai 2014

UE extinde sancţiunile împotriva Rusiei

Pentru prima oară sunt supuse sancţiunilor două companii din Crimeea

Uniunea Europeană (UE) a decis, ieri, să extindă lista sancţiunilor aplicate unor persoane şi companii ruse sau ucrainene (pro-ruse), ca răspuns la anexarea peninsulei Crimeea, în luna martie. Oficialii europeni au subliniat că decizia de ieri a venit în lipsa unei detensionări a situaţiei din Ucraina.

Conform hotărârii de ieri, treisprezece nume de persoane din Rusia şi Ucraina au fost adăugate pe lista celor 48 deja vizate de interdicţia vizelor şi îngheţarea averilor. Numele persoanelor adăugate pe lista de sancţiuni urmau să fi anunţate ieri seara.

În plus, lista s-a extins cu două companii din Crimeea, care au profitat de anexarea la Rusia. Cele două sunt societăţi ucrainene din Crimeea care au fost confiscate de Moscova după anexarea acestui teritoriu.

"Am decis să adoptăm o nouă listă cu persoane care fac subiectul sancţiunilor, dar şi cu societăţi care au beneficiat de anexarea ilegală a Crimeei", a declarat ministrul francez de afaceri europene, Harlem Desir.

Noile sancţiuni au fost decise în cadrul aşa-numitei faze a doua, care cuprinde măsuri specifice precum interdicţia vizelor şi îngheţarea activelor. UE încă se află în faza de pregătire a fazei a treia a sancţiunilor comerciale împotriva Rusiei, însă statele membre sunt divizate în privinţa acestora, din cauza consecinţelor diplomatice şi economice. Unele guverne din UE se tem că sancţiunile comerciale împotriva Rusiei ar putea submina propriile economii - care abia se redresează după criza financiară - şi ar putea atrage, totodată, un răspuns din partea Rusiei. Printre ţările reticente în privinţa sancţiunilor comerciale se numără Italia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Luxemburg şi Spania.

Miniştrii de externe din UE şi preşedintele Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Didier Burkhalter, consideră "ilegale" referendumurile pentru independenţă din estul Ucrainei.

Oficialii europeni spun că referendumurile din estul Ucrainei nu au respectat principiile fundamentale pentru organizarea unor consultări şi rezultatul nu este o surpriză, astfel că ar trebui ignorat.

După ce, în luna martie, peninsula ucraineană Crimeea a fost alipită la Rusia, ieri, în urma referendumului desfăşurat duminică în Doneţk (estul Ucrainei), această regiune separatistă i-a cerut Moscovei să ia în considerare aderarea sa la Federaţia Rusă, pentru "restaurarea dreptăţii istorice".

Conform rezultatelor referendumului pentru independenţă în Doneţk şi Lugansk, 89% dintre locuitorii regiunii vor să se separe de Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb