UE va înăspri sancţiunile împotriva companiilor petroliere ruseşti dar nu va interzice importul de ţiţei rusesc

UE va înăspri sancţiunile împotriva companiilor petroliere ruseşti dar nu va interzice importul de ţiţei rusesc

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 14 martie 2022

UE va înăspri sancţiunile împotriva companiilor petroliere ruseşti dar nu va interzice importul de ţiţei rusesc

Statele membre UE urmează să adopte noi sancţiuni împotriva companiilor petroliere ruseşti Rosneft, Transneft şi Gazprom Neft, dar vor continua să cumpere petrol de la ele, a declarat astăzi pentru Reuters o sursă europeană, transmite Agerpres.

Cele trei mari companii petroliere ruseşti sunt deja supuse unor restricţii europene cu privire la împrumuturi şi finanţarea datoriilor. Conform unui nou pachet de sancţiuni ce urmează a fi discutat luni seara de diplomaţii europeni, Rosneft, Transneft şi Gazprom Neft vor fi vizate şi de o interdicţie cu privire la investiţii, care ar urma să le îngheţe finanţarea provenită de la surse din UE pentru noi proiecte de explorare şi producţie.

Cu toate acestea, ca o dovadă a îngrijorărilor UE cu privire la impactul sancţiunilor asupra preţurilor şi livrărilor de ţiţei, guvernele UE au insistat asupra necesităţii de a clarifica că noile măsuri nu vor împiedica statele şi companiile din UE să cumpere petrol de la cele trei firme ruseşti, a precizat sursa citată de Reuters.

Asta este în contradicţie cu acţiunile anunţate săptămâna trecută de SUA, care au interzis importurile de gaze şi petrol din Rusia, decizie care a provocat o creştere semnificativă a cotaţiilor barilului de ţiţei. SUA nu importă însă la fel de multe gaze naturale din Rusia precum Uniunea Europeană.

"Vom propune o interdicţie importantă cu privire la noile investiţii europene în sectorul energetic rusesc", a anunţat vinerea trecută preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fără a indica însă care sunt companiile vizate.

Potrivit sursei citate de Reuters, mai multe guverne europene au solicitat excepţii care să permită companiilor din UE să îşi plătească facturile către marile companii petroliere ruseşti şi să continue să cumpere ţiţei de la ele. Aceste solicitări sunt de vină şi pentru întârzierile apărute în aprobarea noilor sancţiuni, care iniţial urmau să fie aprobate duminică.

După ce modificările introduse în textele legale vor califica faptul că se va putea cumpăra în continuare petrol de la companiile ruseşti, diplomaţii europeni ar urma să discute şi să aprobe propunerile modificate în cursul zilei de luni, a adăugat sursa citată de Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb