Ultima taxă de poluare a Guvernului Tăriceanu a trecut de Senat

F. A.
Macroeconomie / 2 martie 2009

Plenul Senatului a adoptat, azi, ultima Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului Tăriceanu privind taxa de poluare, care triplează cuantumurile prevăzute în vechea OUG 50/2008 şi care prevede exceptarea de la plata acesteia a autovehiculelor cu capacitate cilindrică sub 2.000 de centimetri cubi.

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Dan Cârlan, a afirmat că actualul Executiv sprijină adoptarea acesteia deoarece noua ordonanţă privind taxa de poluare, emisă în 19 februarie anul acesta, nu o abrogă, ci doar modifică o parte din prevederile vechiului act normativ.

"Avem deja OUG 7 din 19 februarie 2009, care modifică nivelul stabilit în OUG 218/2008, cu aproximativ o treime şi introduce măsuri compensatorii pentru cei care apucaseră să plătească vechea taxă. Vă solicităm adoptarea OUG 218/2008 pentru a nu aduce dereglări în ceea ce priveşte regimul de aplicare a acesteia", a precizat Dan Cârlan.

El a arătat că, în cazul în care Senatul ar respinge ordonanţa, ar trebui să stabilească nişte măsuri care să reglementeze şi situaţia din perioada în care aceasta a fost în vigoare. "Efectele acestei ordonanţe au încetat în anumite puncte şi continuă în altele", a subliniat Cârlan.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Fratilor spuneti si voi, daca este Romania tara nimanui ori ba; s-a dat o O.G. prin care puteam plati taxa daca aveam masina intrata in tara pina in 15 dec, iar acum cind mergi la trez ti se spune ca nu poti plati taxa daca ai un act de vinzare cumparare intocmit inainte de 15 dec in Romania, ca treb sa inregistr. masina pe numele celui care a auds-o de afara. Cred guvernantii astia ca noi de bogati ce suntem cumparam masini sh, nu, si s-au gindit cum sa ne faca sa mai pierdem citiva bani. Rusine, rusine, rusine. Trebuie sa-i sanctionam cumva

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb