Infertilitatea este o problemă de sănătate publică. În ultimele două decenii, în România, natalitatea a scăzut considerabil. În 2023, s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 145 de ani, iar în acest moment una din patru sarcini este obţinută cu ajutorul procedurilor de Reproducere Umană Asistată (RUA), conform unui comunicat transmis redacţiei.
Potrivit comunicatului, Umana Fertility a fost creată de un grup de investitori în sănătate şi specialişti în tratamente RUA pentru a răspunde acestei nevoi în creştere şi pentru a seta un nou standard de performanţă medicală şi grijă pentru pacient.
George Peltecu: "Sunt ferm convins că investiţia noastră va aduce beneficii pe termen lung nu doar pentru pacienţii noştri, ci şi pentru întreaga comunitate medicală din România. În următorii 3 ani, ne propunem să avem peste 2.000 mii de pacienţi care să beneficieze de proceduri RUA cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie. De altfel, investiţia noastră este o investiţie în viitor pentru că nu ne oprim la o singură clinică. Vom construi un lanţ extins la nivel naţional şi ne propunem să inaugurăm anual un astfel de centru. Ne propunem să setăm un nou standard de excelenţă în furnizarea serviciilor de fertilitate, demonstrând că sănătatea şi eficienţa financiară pot merge mână în mână într-o afacere de succes."
George Peltecu, absolvent Georgetown University, este antreprenor în serie în healthcare, co-fondator Nativia, un business de obstetrică din care a făcut exit în 2023 către reţeaua Regina Maria, şi asociat în Cronos Med, un business de medicină estetică, se menţionează în comunicat.
Investiţia de 3 milioane de euro în tehnologie de vârf e susţinută de o echipă medicală integrată, un model de business robust şi un management profesionist.
George Peltecu: "Investiţia noastră în tehnologie de ultimă generaţie şi într-o echipă medicală dedicată arată angajamentul nostru faţă de românii care se luptă cu infertilitatea. A început să crească numărul celor care ajung la medicul specialist în infertilitate (46%), însă în continuare este mult prea mic. De altfel, aproape un sfert din sarcinile actuale sunt obţinute cu ajutorul procedurilor RUA. Pentru a susţine nivelul de vârf al tratamentelor am alături 4 co-fondatori, toţi cu expertiză solidă în infertilitate: Dr. Corina Manolea, Dr. Corina Gică, Dr. Mirona Furtună şi Embriolog Senior Mihaela Radu."
General managerul Umana Fertility este Gabriel Ioniţă, un profesionist în management medical cu o experienţă de peste 10 ani în domeniu. Responsabilitatea acestuia va fi aceea de a veghea la alinierea standardelor de performantă medicală, implementarea unor proceduri de tratament centrate pe pacient şi utilizarea eficientă a celor mai noi tehnologii pentru RUA, disponibile în clinică, se precizează în comunicat.
Echipa Umană Fertility se angajează să aibă un impact pozitiv major în piaţa de sănătate din România.
Lupta românilor cu infertilitatea
Problemele legate de infertilitate sunt din ce în ce mai des întâlnite: cifrele oficiale menţionează că un cuplu din cinci se confruntă cu probleme legate de infertilitate. În realitate, având în vedere un cumul de factori aferenţi vieţii moderne: stresul, alimentaţia nepotrivită, prioritizarea vieţii profesionale care deseori presupune o decizie târzie de a avea un copil sau diagnosticarea târzie, cuplurile care se confruntă cu probleme de infertilitate sunt probabil mult mai multe decât spun cifrele oficiale, se arată în comunicat.
Infertilitatea este o boală care în 40-50% dintre situaţii are cauze mixte: atât infertilitate masculină, cât şi feminină.