Un bărbat de 56 de ani din judeţul Olt, confirmat cu COVID-19, a murit la câteva zile după ce a refuzat să mai rămână în spital. Deşi a avut simptomele bolii, a plecat de la Spitalul Judeţean Slatina, scrie Digi24.
Un bărbat testat pozitiv pentru noul coronavirus pe 12 iulie, care a refuzat internarea în spital, a decedat joi acasă, a transmis Direcţia de Sănătate Publică Olt, într-un comunicat, citat de Digi24.
"În cursul zilei de astăzi, respectiv 16.07.2020, a fost înregistrat un deces la domiciliu. Persoana, bărbat în vârstă de 56 de ani, a refuzat internarea. El prezenta următoarele comorbidităţi: insuficienţă cardiacă congestivă, stenoză aortică, insuficienţă mitrală, insuficienţă respiratorie, HTA primară, obezitate, hepatită cronică, boala periferică", precizează DSP Olt.
Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19.
În judeţul Olt, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate în total 437 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre pacienţi 191 fiind vindecaţi şi 17 au decedat.
Joi, în spitalele din judeţ erau internate 110 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre acestea 5 persoane fiind spitalizate în secţii ATI, fără a avea nevoie de ventilaţie mecanică.
Celelalte persoane confirmate cu COVID-19 fie s-au externat din spitale la cerere, fie au refuzat internarea.
DSP Olt a informat că în judeţ capacitatea de paturi pentru pacienţi cu noul coronavirus este de 378, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi la Spitalul Municipal Caracal (spital suport).
Managerul Spitalului de Urgenţă Slatina a spus că unitatea medicală are o capacitate de 80 de paturi pentru pacienţi confirmaţi cu COVID-19 şi de 20 de paturi pentru pacienţi cu suspiciune de infectare cu SARS-CoV-2.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 23:18)
Si daca se interna ii garanta cineva supravietuirea? Totul este relativ Din cei cu alte afectiuni rata de supravietuire este de 20-40 la suta, deci avea cele mai multe sanse sa aiba acelasi sfarsit. Unde edte deci problema?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 06:19)
Când un om nu mai are zile, medicii nu mai pot face nimic pentru a - l prelungi viața.
Uneori, un om se poate vindeca de orice boală prin autoizolarea temporară. Liniștea și starea de bine stimulează vindecarea.
Dacă pacientul se simte stresat în mediul spitalicesc, internarea forțată nu - l ajută ci din vontră îi face rău.
Ajutorarea cu forța este un stres imens pentru cel care este obligat să primească ajutorul.
Tocmai de aceea pacientul are dreptul să decidă dacă acceptă sau refuză spitalizarea și/sau tratamentul.