Un constănţean vrea să-şi dea terenurile pe acţiuni Fondul Proprietatea

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 26 iulie 2010

Un proprietar de terenuri de la periferia Constanţei a pus la bătaie mai multe loturi de pământ pe care intenţionează să le schimbe cu acţiuni la Fondul Proprietatea, fiind dispus să facă conversia la preţul de 1 leu, potrivit unui anunţ la mica publicitate.

Contactat de ziarul BURSA, proprietarul a declarat că a recurs la această metodă pentru că piaţa imobiliară este blocată şi are puţine speranţe că va reuşi să îşi vândă proprietăţile în perioada următoare. El spune că a fost contactat deja de câţiva acţionari FP interesaţi de oferta lui.

"Este vorba despre cinci loturi de mărimi diferite, în total de 2.374 de metri pătraţi, situate între Constanţa şi localitatea Ovidiu, unde au fost demarate nişte proiecte imobiliare, sis-tate odată cu venirea crizei. Preţul pe metru pătrat variază aici între 70 şi 90 de euro. Dacă aş dori să vând aceste terenuri, mi-ar fi greu acum pentru că piaţa este blocată. De aceea, am propus să le schimb cu acţiuni Fondul Proprietatea la preţul de 1 leu. Trocul mi se pare destul de corect pentru ambele părţi: nici eu nu aş putea să vând acum cu uşurinţă terenurile, dar nici un acţionar la Fondul Proprietatea nu ar primi 1 leu/acţiune acum", ne-a spus acţionarul respectiv.

Acesta este el însuşi acţionar al Fondului Proprietatea, însă are puţine titluri, potrivit propriilor spuse.

"Mai am acţiuni FP şi aş vrea să mai investesc în ele pentru că mi se par de perspectivă. Estimez că odată cu listarea Fondului preţul unei acţiuni FP ar putea ajunge la circa 1 leu. Momentan, nu prea dispun de lichidităţi ca să mai cumpăr. Am fost sunat, însă, de vreo câteva ori, de intermediari interesaţi să cumpere ei de la mine. Probabil că undeva există o scurgere de informaţii", a opinat constănţeanul.

Tranzacţii mai puţine cu acţiuni FP

"Lichiditatea scăzută din ultimele săptămâni a emitenţilor listaţi a dus la o scădere considerabilă şi a numărului de tranzacţii cu titlurile Fondului Proprietatea", a spus, pentru ziarul BURSA, Nicu Grigoraş, broker la societatea de intermediere "Intercapital Invest". Acesta a mai precizat că volatilitatea titlurilor FP a scăzut semnificativ în ultima lună, iar preţurile de tranzacţionare au rămas foarte apropiate de nivelul de 0,4 lei pe acţiune, preţuri care erau întâlnite şi în luna trecută.

"Atât evoluţia preţului, cât şi a volumului de titluri tranzacţionate în ultimele săptămâni confirmă faptul că preţul titlurilor Fondului Proprietatea este în strânsă legătură cu evoluţia indicilor BVB. Această corelaţie atât la nivel de evoluţie cât şi la nivel de lichiditate se datorează simplului fapt că principalul factor de influenţă a celor două pieţe (BVB şi piaţa tranzacţiilor OTC cu titluri FP) sunt indicii externi", a menţionat Nicu Grigoraş.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. interesant articol. bravo dna ciocarlan

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb