Un 'exerciţiu militar' al forţelor ruse a avut loc în nord-vestul Mării Negre

A.C.
Miscellanea / 21 iulie 2023

Un 'exerciţiu militar' al forţelor ruse a avut loc în nord-vestul Mării Negre

Un 'exerciţiu militar' a fost efectuat de către forţele ruse în nord-vestul Mării Negre, a anunţat Moscova vineri dimineaţă, şi afirmă că au fost trase rachete antinavă pentru lovirea unei ţinte pe mare, informează AFP.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, nave din Flota rusă din Marea Neagră au lansat rachete de croazieră antinavă "asupra unui vas-ţintă în zona de antrenament de luptă în nord-vestul Mării Negre".

"Datele de telemetrie şi supraveghere video din vehicule aeriene fără pilot au confirmat succesul exerciţiului de luptă. Nava-ţintă a fost distrusă ca urmare a loviturilor cu rachete", a adăugat partea rusă.

Ministerul Apărării rus a indicat de asemenea că aviaţia Flotei, în coordonare cu navele, a efectuat acţiuni pentru a izola zona închisă temporar navigaţiei.

Rusia a anunţat miercuri că începând de a doua zi va considera navele care se deplasează către Ucraina în Marea Neagră drept "potenţiale ambarcaţiuni militare". "Mai multe zone din nord-vestul şi sud-estul apelor internaţionale ale Mării Negre au fost declarate temporar periculoase pentru trecere", a menţionat Moscova.

Tensiunile au sporit în această săptămână în Marea Neagră după ce Rusia a anunţat luni că se retrage din acordul privind exporturile de cereale ucrainene, crucial la nivel mondial. Acest acord, negociat sub egida ONU şi a Turciei, le-a permis navelor cargo încărcate cu cereale ucrainene să părăsească porturile din sudul Ucrainei prin culoare maritime protejate.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Inca un pas spre escaladare ....!.

    Romania nu trebuia sa accepte culoarul comercial pentru navele de cereale ale Ucrainei prin apele teritoriale romanesti din Marea Neagra.

    Dar ...greu la deal cu boii mici... greu la dealul viitorului cu boii mici de la conducerea Romaniei - ar face orice le spun stapanii, orice, chiar si impotriva intereselor de baza ale romanilor si Romaniei.  

    E simplu, suntem condusi de tradatori pur-sange.  

    Imaginati-va exact ce urmeaza daca Rusia se apuca sa distruga nave ucrainiene in apele teritoriale romanesti.  

    Manca-v-ar cancerul rau Iohannis, Ciolacu si toti capii SIE si SRI-ului care au fost de acord cu asta.  

    SUA si NATO vor sa caute un pretext ca interesele unei tari membre NATO sa fie atinse militar pentru activarea articolului 5 din carta NATO.  

    Cine a fost de acord cu acordarea de culoar maritim navelor comerciale ucrainiene prin apele romanesti AR TREBUI ELIMINAT ! Baga Romania in razboi!  

    Ban.Cher.Vali 

    1. Ce cauta rusii in apele noastre? De unde stiu ei ca o nava de duce in Ucraina sau aiurea? Sa de duca unde le zic eu! Daca distrug vreo nava e al treilea razboi mondial!

      Ce cauta americanii la hotarele Rusiei ??

      vor sa apere democratia si pacea ?!  

      tocmai despre asta e vorba... .se doreste crearea contextului care sa atraga Romania/NATO in razboi ... si astfel sa se ajunga la internationalizarea sa ... biggest business for US military & US banking....

      Romania e condusa de oameni extrem de prosti si extrem de tradatori ....  

      nu e vorba de "Rusia e vinovata"... Rusia are treaba ei cu Ucraina... dar NATO impinge in acest context Romania intre Rusia si Ucraina. SI NU POT FI DE ACORD CU ASTA. 

      Pechinezul Romania e pus intre cei doi dulai... sa fiu de acord cu asta? Nu, nu sunt.  

      Nu realizez din Romania cine e de acord, de la cine a plecat ideea asta tampita: de la politicieni sau de la servicii SIE/SRI ?  

      Indiferent de unde a plecat e extrem de proasta ideea si va duce la distrugerea Romaniei si mutarea tablei de sah din Ucraina catre noi.  

      Fie ca e vorba de tradare interna, fie ca e vorba de prostie crasa (politicieni saun servicii) , am rugamintea SA RETRAGETI AVIZUL PENTRU CULOARUL ACORDAT NAVELOR UCRAINIENE PRIN APELE ROMANIEI !  

      Romania trebuie protejata, nu expusa !  

      Prostii naibii ! Se dau peste cap sa mentina si sa intretina acest razboi!  

      Ban.Cher.Vali 

      mai... nu e vorba ca sa fim pro-Rusia sau pro-SUA.... miza imensa e sa fin Pro-Romania intre toti dulaii astia mari (care nu vor da 2 bani vechi pe Romania si la nevoie o vor folosi ca moneda de schimb!!!)

      Doar Romania conteaza, orice altceva NU!  

      Ban.Cher.Vali 

      Si celebra protectie si acoperire la... Marea Neagra, pe care le a semnat presedintele sortant! E o alta incercare sa extinda razboiul, ca implicarea altui stat ( Romania sau Bulgaria, ca trebuie sa existe un buffer de siguranta, nu?) ar ridica presiunea inimaginabila de pe cei 1000 km ai frontului din Ukraina! Fara iluzii in ce priveste art 5 daca se deschide o linie de conflict cu noi sau cu bulgarii, nu vor ajuta cu nimic! Geoana va turui la tv, conferinte, condamnai si armata romana la macelarire! Poporul roman nu vrea decat pace!

      In 2019 Trump a declarat ca stie el de coruptia exti nsa di Ukraina si..... ROMANIA!!! A amenintat cu sistarea asistentei militare (adica inarmarea) pt UKR ! ce a facut Zele? A demis procurorul si seful procurorilor, si anul trecut i a trimis pe frontul din Donetc!

      Strict in respectul ordinii si legiii.... Si in intarirea seciritatii flancului Rstic european!  

      Care Romanie? A securistilor sau a imaginarului propriu sau colectiv?

      Romanii vor continua sa existe si daca inceteaza sa fie slugile yankeilor. 

      Probabil vor ajuta cu niste carne de tun si niste fiare vechi, dar ce conteaza acest ajutor daca transforma tara intr'o ruina, intr'un maidan pentru jocul de putere dintre yankei si rusi?

      Rusii au fortele subordonate yankeilor pe granita, yankeii stau linistiti pe insula lor dintre Atlantic si Pacific. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb