Actualizare 17:22 "Dedeman" a anunţat, oficial, că a cumpărat 29% din "Cemacon"
"Dedeman" a achiziţionat un pachet de 28,99% din acţiunile companiei "Cemacon", confirmă un raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Astfel, "Dedeman" deţine, după o tranzacţie realizată marţi pe piaţa secundară a BVB, un număr de 33.057.163 de acţiuni ale companiei producătoare de cărămizi.
(S.A.)
-----------
Aproape jumătate din compania "Cemacon" şi-a schimbat proprietarii, marţi, în urma unor tranzacţii efectuate la Bursa de Valori Bucureşti.
KJK Cărămidă SRL, deţinută de "KJK Fund II" a renunţat, la participaţia de 27,89%, iar "SSIF BRK Financial Group" şi-a vândut întreaga deţinere, de 14,61%. În locul lor, grupul CITR a raportat o creştere a pachetului de acţiuni CEON la 30,06%, de la 21,74% anterior, iar Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF) a mai cumpărat 5,1%, ajungând la 32,99% din producătorul de cărămizi.
BOF este un fond la care BCR avea, iniţial, o participaţie de 83,33%, care ulterior a fost transferată către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.
La BVB, nu a fost încă raportat cumpărătorul pentru un pachet de 29% din companie. Acesta ar fi fost achiziţionat de proprietarii Dedeman, potrivit site-ului mirsanu.ro.
Dragoş Pavăl, unul dintre cei doi fraţi care au dezvoltat afacerea Dedeman, apare pe lista de candidaţi propuşi pentru Consiliul de administraţie al Cemacon, la alegerile programate pe 20 februarie. Acesta a fost propus de CIT Resources, care îl mai susţine şi pe Rudolf Paul Vizental.
Între candidaţi se mai numără Orion Strategy Solution SRL - reprezentată prin Liviu-Ionel Stoleru, Consultanţă Andrei&Andrei - reprezentată prin Maniţiu Anca, Tiberiu Stratan şi Ana-Barbara Bobîrcă.
Grigore Chiş şi-a retras, marţi, candidatura pentru conducerea Cemacon. Propunerea de convocare a AGA pentru alegeri fusese făcută de SSIF BRK Financial Group.
Totdată, ieri, compania a transmis că a înregistrat demisia lui Răzvan Lefter, din funcţia de administrator.
Producătorul de cărămidă "Cemacon" a obţinut, în 2016, un profit net de 5,84 milioane lei, în scădere cu 30% faţă de 2015, pe fondul unor venituri din vânzări de 86,9 milioane de lei, mai mari cu 28% decât anul anterior, potrivit unui raport preliminar transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti.
"Cemacon"a trecut, în ultimii ani, printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare BCR.
În noiembrie 2013, "Cemacon", acţionarii săi majoritari şi Banca Comercială Română au semnat un acord de principiu privind restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 milioane de euro. La finalul lui 2013, banca a cesionat 12 milioane de euro din creditul societăţii către Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), cu sediul în Olanda, fond la care banca avea o participaţie de 83,33%, care ulterior a fost transferată către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.
În iulie 2015, fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund a intrat în acţionariatul producătorului de cărămizi "Cemacon", după ce şi-a convertit în titluri creanţa de 12 milioane de euro. Fondul deţine acum 27,9% din "Cemacon".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.02.2017, 09:33)
Nelistarea bcr,decisă prin aminare,a adus in euro,jumătate milion,in contul fiului meu.