Un grup de acţionari de la SIF Transilvania solicită reducerea numărului de membri ai CS de la 7 la 5

G.U.
Piaţa de Capital / 12 iunie 2020

Un grup de acţionari de la SIF Transilvania solicită reducerea numărului de membri ai CS de la 7 la 5

Un grup de acţionari ai SIF Transilvania (SIF3) ce deţin peste 5% din capitalul social au transmis noului Directorat o solicitare de completare a ordinii de zi a AGOA din 29 iunie prin care propun acţionarilor reducerea numărului membrilor Consiliului de Supraveghere de la şapte la cinci, după cum se arată în cererea transmisă astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cererea a fost avansată de grupul de acţionari (ce deţine mai precis 5,0153% din SIF3) format din societatea Socefin S.R.L. Constanţa (51.721.074 acţiuni), societatea Grupul DD S.A. Constanţa (38.206.562 acţiuni), societatea DDN Global S.R.L. Constanţa (3.022.665 acţiuni) şi oamenii de afaceri Ion Duşu (3.502.784 acţiuni şi Petre Ignat (12.000.000 acţiuni).

Ion Duşu, împreună cu vărul său Niculae Duşu, controlează operatorul portuar Socep Constanţa (SOCP) prin intermediul firmei Grupul DD S.A. Constanţa, în timp ce firma Socefin S.R.L. Constanţa este controlată de cei doi prin intermediul Socep. Totodată, DDN Global S.R.L. Constanţa a fost înfiinţată de Niculae Duşu în 2007.

Un posibil indiciu privind intenţiile grupului de acţionari este relevat de faptul că Dumitru Carapiti, unul din membrii ai CS de la SIF Transilvania care l-a susţinut pe Mihai Fercală în disputa pentru controlul SIF3 cu gruparea Frăţilă, a fost până acum doi ani membru în conducerea operatorului portuar Socep Constanţa, controlat de familia Duşu.

Într-o şedinţă ţinută astăzi, Directoratul SIF Transilvania a aprobat completarea ordinii de zi cu punctele transmise de grupul de acţionari.

Totodată, grupul de acţionari mai propune reducerea remuneraţiei lunare pentru fiecare membrui al CS la 2,0 salarii medii brute pe societate, 2,5 salarii medii brute pe societate pentru vicepreşedinte şi 3,0 salarii medii brute pe societate pentru preşedinte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb