Un nou ultimatum dat de Rusia apărătorilor din Mariupol pentru a se preda

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 20 aprilie 2022

Un nou ultimatum dat de Rusia apărătorilor din Mariupol pentru a se preda

Rusia a dat un nou ultimatum astăzi forţelor ucrainene blocate în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol pentru a depune armele, după ce ieri niciunul dintre ei nu s-a predat în cele două ore alocate de Moscova pentru a face aceasta, relatează EFE, conform Agerpres.

"În pofida iresponsabilităţii totale a oficialilor regimului de la Kiev pentru a salva personalul militar, forţele armate ruse - ghidate de principii pur umanitare - oferă din nou militanţilor batalioanelor naţionaliste şi mercenarilor să înceteze lupta şi să depună armele la ora locală 14:00 (11:00 GMT)", a declarat şeful Centrului de control pentru apărarea naţională, generalul-colonelul Mihail Mizinţev.

Generalul rus a asigurat că Rusia garantează securitatea şi viaţa celor care se vor preda astăzi.

El a indicat că ieri, "la ora locală 22:00 (19:00 GMT), nimeni nu a venit pe coridorul (umanitar) indicat".

Rusia a atribuit eşecul ultimatumului de ieri dat rezistenţei ucrainene, baricadată în imensa oţelărie, încercuită de forţele ruse, "autorităţilor de la Kiev care continuă să-şi inducă în eroare oamenii, convingându-i de presupusa absenţă a capacităţilor de evacuare".

Mizinţev afirmă că trupele ucrainene şi batalionul Azov, care opun în continuare rezistenţă, "sunt conştienţi de situaţia lor disperată, sunt gata să depună armele, dar numai la ordinul Kievului, întrucât în lipsa acestuia i-ar aştepta tribunalul militar".

Într-un apel plin de tragism, comandantul ucrainean al puşcaşilor marini baricadaţi în oţelărie a cerut evacuarea într-o ţară terţă, potrivit DPA.

"Inamicul ne depăşeşte numeric de 10 la 1", afirmă Serhii Volîna, comandantul Brigăzii a 36-a de puşcaşi marini ucraineni într-un mesaj video de un minut publicat astăzi pe pagina sa de Facebook. "Lansăm un apel către toţi liderii lumii să ne ajute", declară el în ceea ce pare un ultim strigăt de ajutor.

Azovstali este ultimul punct al rezistenţei ucrainene în oraşul-port Mariupol, unde lupte grele se dau încă din primele zile ale invaziei ruse în Ucraina, iar în tunelurile combinatului s-ar adăposti numeroşi civili, chiar copii, în afară de militari.

Volîna a cerut o "procedură de extracţie" pentru ca toţi soldaţii rămaşi din garnizoana Mariupol, cei peste 500 de combatanţi răniţi şi sute de civili să fie duşi în siguranţă pe teritoriul unei terţe ţări.

Sub asediu total de la 1 martie, zona urbană şi portul din Mariupol sunt aproape complet distruse.

Potrivit informaţiilor părţii ruse, circa 2.500 de soldaţi ucraineni şi 400 de mercenari străini s-ar afla baricadaţi în combinatul siderurgic. Partea ucraineană susţine însă că acolo s-ar afla şi circa 1.000 de civili şi a cerut în repetate rânduri Moscovei organizarea unor coridoare umanitare pentru evacuarea lor în siguranţă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Autoritatile ucrainene sunt inconstiente sau lipsite de bun-simt pana la urma!Pai,daca nu e vorba despre familiile lor,neamurile lor....Sa vedeti ce se activau si le ziceau sa se predea in acest caz!Nu stiu ce e in capul lor,ori vor sa moara pana la ultimul sa se laude ei cu vitejia altora,ori vor ca rusii sa faca uzina una cu pamantul pentru a nu avea parte de ea,ori e in legatura cu batalionul nationalist Azov care ar putea fi interogat de catre rusi sau pur si simplu e prostia si nesimtirea lui Zelenski!

    Zelenscki un mare nesimtit si mincinos... Isi lasa oamenii sa fie omorati mai bine decat sa ii lase sa se predea... Mare jivina de om acest venetic Zelenscki...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb