UN ROCKER ŞI UN SPECULATOR ÎNVÂRT ACŢIUNILE BURSEI  Tudor Chirilă şi Cristian Sima au cumpărat acţiuni BVB de mai mult de jumătate de milion de lei

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iulie 2009

Cântăreţul Tudor Chirilă: "S-ar putea să mai cumpăr acţiuni BVB, dacă se va ivi ocazia să prind un preţ bun".

Cântăreţul Tudor Chirilă: "S-ar putea să mai cumpăr acţiuni BVB, dacă se va ivi ocazia să prind un preţ bun".

Cântăreţul Tudor Chirilă, membru al trupei rock "Vama", a intrat recent în acţionariatul Bursei de Valori Bucureşti, după ce a cumpărat un pachet de 14.000 de acţiuni BVB, la preţul de 25 lei/titlu. Acesta este cu aproape 45% mai mic faţă de preţul la care sunt scoase la vânzare restul acţiunilor BVB.

Noul acţionar al Bursei declară, însă, că nu va participa la Adunările Generale ale Bursei şi ia în considerare chiar posibilitatea de a-şi înstrăina titlurile nou achiziţionate, dacă preţul acestora va creşte.

"Am cumpărat acţiuni la Bursă pentru că mi se pare o investiţie sigură în acest moment. Nu cred că lumea nu va mai tranzacţiona sau că această perioadă de criză va mai dura foarte mult", a declarat, pentru ziarul Bursa, Tudor Chirilă.

Deşi decizia de a intra în acţionariatul Bursei este cel puţin surprinzătoare venind din partea unei persoane din afara pieţei de capital, domnul Chirilă susţine că preţul acţiunilor BVB este cel care i-a făcut cu ochiul:

"Mi s-a părut că acţiunile BVB au un preţ bun. S-ar putea să mai cumpăr dacă se va mai ivi ocazia să prind un preţ bun", a precizat Tudor Chirilă.

Acesta ne-a spus că are un cont deschis la o societate de brokeraj şi că a investit predominant pe pieţele externe, în acţiunile unor companii precum "Yahoo" şi "Google". Inves­titorul nu este, însă, interesat şi de acţiunile tranzacţionate la BVB pentru că, spune acesta, Bursa autohtonă nu îi oferă posibilitatea să se protejeze de risc prin intermediul unor instrumente mai complexe.

"În momentul de faţă mi-am închis poziţiile pe care le aveam pe pieţele internaţionale. Nu tranzacţionez la BVB pentru că nu găsesc aici instrumentele derivate de care aş avea nevoie să mă protejez în faţa riscului, precum opţiuni Call sau Put", a mai spus domnul Chirilă.

Cântăreţul spune că are o poziţie deschisă pe un contract futures euro/ron la BVB, dar pe care intenţionează să o lichideze cât mai repede posibil.

"Ştiu că la Bursa din Sibiu se pot tranzacţiona instrumente derivate mai complexe decât la BVB, dar nu am jucat acolo", a completat noul acţionar al Bursei.

Cristian Sima: Eu sunt speculator, cumpăr şi vând tot

Intrarea cântăreţului Tudor Chirilă în acţionariatul BVB a concis cu o tranzacţie speculativă cu acţiunile Bursei, în spatele căreia se află Cristian Sima, preşedintele casei de brokeraj "WBS România".

Acesta a cumpărat peste 7.200 de acţiuni BVB, la preţul de 25 de lei/acţiune, puse în vânzare de casa de brojeraj "Trend" din Bacău şi a vândut, ulterior, 10.000 de acţiuni BVB, la preţul de 27 lei/titlu. Tot atunci, Anca Bunea, directorul general al casei de brokeraj "WBS" a cumpărat, la rândul ei, 7.000 de acţiuni ale Bursei de Valoeri Bucureşti, tot la preţul de 25 de lei/titlu.

Contactat de ziarul Bursa, domnul Sima a spus că tranzacţia sa este una pur speculativă: "Eu sunt un speculator, vând şi cumpăr în mod obişnuit!".

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Bursei, în acest moment de vânzare mai sunt 5.000 de acţiuni ordinare BVB la preţul de 45 de lei/titlu, aparţinând casei de brokeraj "Trend" din Bacău. Florin Călin Cioară mai vinde 1.000 de acţiuni preferenţiale, la preţul de 45 de lei/titlu, iar casa de brokeraj "Orizont Vest" a scos pe piaţă 9.000 de acţiuni preferenţiale, la preţul de 46,5 lei/titlu. Şi societatea cu răspundere limitată "Total Car" vrea să înstrăineze 1.40 de acţiuni preferenţiale, la un preţ de 46,5 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb